John McCains kontroversielle visepresidentkandidat Sarah Palin har fått noe av skylden for at det gikk som det gikk under presidentvalget.

Men nå står forlagene i kø for å signere en bokavtale med den tidligere visepresidentkandidaten.

Både memoarene til George W. Bush og politiske analysebøker om valgseieren til Barack Obama vil prege det amerikanske bokmarkedet på nyåret. Men Palins personlige beretninger fra valgkampen er mest ettertraktet og vil sannsynligvis generere et forskudd på flere millioner dollar.

Forskudd på flere millioner
Ifølge The Times kan Palin komme til å tjene opp mot 7 millioner dollar på en bokavtale, noe som tilsvarer 47 millioner kroner.

- Hun kan komme til å tjene et tonn med penger, sier Howard Rubenstein, som er en av de mest anerkjente PR-rådgiverne i New York.

- Alle utgiverne og flere forlagsagenter er på jakt etter henne, sier Jeff Klein ved Folio Literary management.

Det republikanske partiet står igjen og slikker sårene etter valgnederlaget 4. november, men flere Republikanere ønsker å beholde Palin i søkelyset for et eventuelt comeback i 2012.

En gruppe konservative Republikanere har samlet inn titusener av dollar for å sende en reklamekampanje på TV under høsttakkefesten. TV-reklamen er en hyllest til Palin og skal takke henne for innsatsen under valgkampen.

Misfornøyd med Palin
Derimot er det flere røster i partiet som er misfornøyd med Alaska-guvernøren. Ifølge ubekreftede meldinger skal noen av McCains rådgivere ha sagt at hun trodde Afrika var et land, og ikke et kontinent.

I tillegg visste hun ikke hvilke land som var med i NAFTA, som er en frihandelsavtale mellom USA, Mexico og Canada, ifølge ryktene.

Palin avviste dette som ondsinnede påstander da hun inviterte journalister hjem på kjøkkenet sitt i forrige uke.

Palin kan være aktuell som senator for Alaska allerede neste år dersom én av de to senatorpostene for delstaten blir ledig. Hun har heller ikke avvist at hun vil stille som presidentkandidat i 2012.