Gå til sidens hovedinnhold

Kan bli tidenes verste VM-arrangør

- Uakseptabelt, sier Sør-Afrikas kaptein etter at laget er nær en historisk svak VM-prestasjon.

SØR-AFRIKA-URUGUAY 0-3:

1-1 mot Mexico i første kamp var ok.

0-3 mot Uruguay onsdag kveld var direkte svakt. Og det verste med det. Sør-Afrika fortjente null og niks. De fortjente å tape så stort.

Dermed står Sør-Afrika i fare for å bli slått ut av sitt eget fotball-VM allerede etter gruppespillet.

Det vil i så fall være historisk dårlig.

Ingen VM-arrangør har nemlig noen gang blitt slått ut allerede i gruppespillet.

Sjanseløse
Det spesielle onsdag var at hjemmelaget, tross all Vuvuzela-støtten fra tribunen, var et direkte sørgelig skue. De skapte ikke en eneste stor sjanse. De forsøkte riktignok å spille fotball, men de hadde ingen mottrekk til Uruguays defensive organisering. Da hadde ingen plan B da de først mislyktes.

Dermed mistet de ballen hver gang de kom litt inn på søramerikanernes banehalvdel.

Vondt ble også til verre da førstekeeper Itumeleng Khune ble utvist før 2-0-scoringen. Han mister dermed siste gruppekamp, og det er den som er vertenes eneste håp nå.

De må selv slå Frankrike i siste gruppekamp.

I tillegg er de avhengig av at andre resultater går deres vei.

- Dette var uakseptabelt. Vi spilte rett og slett ikke fotball. Vi mistet troen da de presset oss de første 15-20 minuttene. Nå handler det om å få troen. Vi må tro. Så får vi håpe at vi kan slå tilbake mot Frankrike i siste kamp, sa kaptein Aaron Mokoena i et intervju vist på Viasat Fotball.

Dagens VM-tips: Vi setter pengene på Nigeria

Den store forskjellen
Onsdag kveld var det først og fremst ett navn med én enkel karakteristikk som var den store forskjellen mellom de to lagene. Navnet var Diego Forlan. Karakteristikken er rett og slett verdensklasse.

Forlan gjorde en god kamp da Uruguay åpnet med uavgjort mot Frankrike forrige fredag. Onsdag var han fantastisk. Først dunket han ballen i en herlig bue over keeper og i mål fra drøyt 20 meter i 1. omgang. Så var han nådeløs på straffesparket ti minutter før slutt.

Men det var ikke bare målene som imponerte. Forlan gir sjelden bort ballen når han får den, og er like ofte den som spiller frem som å være avslutteren. Han er rett og slett en skikkelig god fotballspiller.

På overtid satte Alvaro Pereira inn 3-0, og det betyr at Uruguay har en kjempesjanse til å nå 8. delsfinalen. Mexico venter i siste gruppekamp, og med seier der kan det bli gruppeseier.

Det kan i så fall bli veldig viktig.

Vinneren av gruppa møter nemlig toeren fra Argentina, Sør-Korea, Hellas og Nigerias gruppe, mens toeren fra denne gruppa må opp mot vinneren av den gruppa, og de fleste tror det blir Argentina.

Kommentarer til denne saken