Gå til sidens hovedinnhold

Kan bli unike mot Drillo

Danskene kan lørdag klare noe ingen nasjoner i verden har gjort på Ullevaal stadion.

SANDEFJORD (Nettavisen): Det er mange som har prøvd, men ingen har klart det.

Derfor er Norges landslagstrener Egil Drillo Olsen trygg på seg selv, på sin fotballfilosofi og på landslagets sjanser mot Danmark i lørdagens viktige EM-kvalifiseringskamp.

- Hjemmefordelen er der. På ti år har jeg tapt én kamp på Ullevaal stadion i kvalikkamp, sier Drillo.

Kun Sovjetunionen
En rekke journalister står rundt ham og lytter og stiller spørsmål.

Vi befinner oss på Komplett.no Arena i Sandefjord, hvor landslaget nettopp er ferdig med sin første treningsøkt og nå har satt av en halvtime til intervjuer.

- Det var en nasjon som ikke lenger eksisterer, skyter Knut Espen Svegaarden fra VG inn. Han sikter til at det eneste tapet kom mot Sovjetunionen, som nå er oppløst.

- Helt riktig. Så det er ingen nasjoner i verden som har slått Norge på Ullevaal med Drillo som trener. Jeg pleier å si det, smiler Drillo.

Snart 20-årsjubileum?
Han får et par sekunder uten at noen stiller et nytt spørsmål, og fortsetter ned erindringens allé.

- Jeg husker det jævlig godt. Alexander Mostovoi scoret fem minutter før slutt, bare ett minutt etter at Gunnar Halle hadde skutt i stolpen.

- Til høsten er det 20 år siden, legger en annen journalist til.

- Stemmer. Nå har ikke jeg vært trener i alle disse 20 årene, det må legges til. Jeg har vært det i ganske nøyaktig ti, svarer Drillo.

Ikke fornøyd med playoff
Norge topper sin kvalifiseringsgruppe med full pott etter tre kamper. Lørdag kan Drillos II ta et langt skritt mot sluttspillet i Polen og Ukraina med seier mot Danmark.

- Da føler jeg meg ganske trygg på at vi er minst i playoff. Og med god sjanse til å gå direkte videre, enten som beste toer eller som vinner.

- Vil du være fornøyd med playoff?

- Nei, ikke nå. Fordi vi har kommet så godt i gang. Men du kan spørre etter kampen mot Danmark. Hvis vi har tapt da, kan det hende jeg svarer annerledes.

HTML EMBED
Reklame

Oppdateres daglig: 10 kupp du gjør i dag

Kommentarer til denne saken