Gå til sidens hovedinnhold

Kan få 24 års fengsel

Torsdag kveld norsk tid ble popkongen Michael Jackson formelt tiltalt for sju tilfeller av utuktig omgang med barn. Det siste skal ha skjedd i mars i år. Les tiltalen.

Ifølge nyhetsbyrået AP ble tiltalen formelt levert en domstol i Santa Barbara klokken 22 norsk tid torsdag.

Jackson er tiltalt for sju tilfeller av utuktig omgang med mindreårige og for å ha bedøvet en mindreårig med alkohol eller et annet rusmiddel i den hensikt å begå en kriminiell handling.

Dersom han blir dømt, risikerer Jackson hele 24 års fengsel, melder CNN. Han vil også bli oppført i et register over dømte overgripere, melder Reuters.

Vitner i retten
Det har tidligere vært skrevet at den fornærmede var en 12 år gammel kreftsyk gutt som i dag er 14 år gammel.

Ifølge statsadvokat Tom Sneddon i Santa Barbara skal flere av forholdene ha skjedd i februar og mars i år. Det kan derfor dreie seg om et hittil ukjent barn. Sneddon sier også at det fornærmede barnet kommer til å forklare seg i retten når saken starter på nyåret.

Tiltalen inneholder også punkter som i tilfelle domfellelse ikke vil gi popkongen mulighet til å slippe ut på prøve, sier Sneddon.

Utover dette ville han ikke si noe om hvilke bevis påtalemyndighetene sitter på.

- Tiltalen taler for seg selv, sa Sneddon, ifølge

Razzia
Myndighetene tar ut tiltale nesten en måned etter at politiet ransaket Jacksons hjem. Jackson ble pågrepet 20. november, tre dager etter razziaen.

Jackson avviser anklagene som løgn, mens hans advokat Mark Geragos beskylder dem som anklager Jackson for overgrep, for å være ute etter pengene hans.

Jackson skal etter planen møte i retten 16. januar 2004.

Les tiltalen selv (ekstern lenke)

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping