Gå til sidens hovedinnhold

- Kan få årslønn på 30 millioner

Magnus Carlsen feiret VM-kampen med burger. Vinner han, har han råd til å kjøpe hele sjappa.

Spenningen var til å føle og ta på mandag da avgjørelsen skulle falle om hvem som skal møte verdensmester Vishy Anand i november.

Magnus Carlsen trakk siste stikk. Nå kan det bli milliondryss på den unge nordmannen.

Filmstjerne

- Han er litt filmstjerne og en riktig mann for flere annonsører i næringslivet, sier TV- & radiosjef Morten Wiberg i Carat til Nettavisen NA24.

- Med dette rette støtteapparatet kan Magnus fort tjene mange penger, fortsetter han.

- Hvor mye snakker vi om?

- Det er vanskelig å si eksakt hvor mye, men at han fort kan tjene opp mot 30 millioner kroner årlig, er ikke utenkelig, sier Wiberg.

Magnus Carlsen har opparbeidet seg et veldig bra image i utlandet og menget seg med flere Hollywood-stjerner, blant annet skuespillerinnen Liv Tyler.

- Ønsker ikke å spekulere

Carlsens manager Espen Agdestein, er veldig ordknapp når han blir spurt om inntektspotensialet med seier.

- Magnus tjener gode penger for tiden. Hvor mye kan Magnus tjene på en VM-seier, sponsorer og så videre?

- Fokus fremover blir det sportslige. Magnus må få best mulig kamptrening fram mot kampene mot Anand i november, sier Agdestein til Nettavisen NA24.

- Når det er sagt vil ikke Magnus inngå avtaler med hvem som helst. Firmaer må ha verdier som passer med Magnus sin profil, fortsetter han.

- Hvor mye snakker vi om?

- Det ønsker jeg ikke å spekulere på. Det får bli din jobb, sier Agdestein.

At det er snakk om mye penger er det imidlertid ikke tvil om. Tidligere verdensmester Garry Kasparov, som også hjalp Carlsen for noen år siden, er den som har vært flinkest på sponsordelen.

Han har trolig tjent mellom 100 og 200 millioner kroner på sponsing.

Dagens verdensmester, Vishy Anand, har ifølge kjennere i sjakkmiljøet, ikke vært like flink.

- Han er en stille fyr og har kun en stor sponsor, mens Magnus har et Hollywood-image og kan cashe inn en god del på det, sier en kilde til Nettavisen NA24.

Tjener i dag nærmere åtte millioner

Sist det ble arrangert verdensmesterskap kostet det trolig rundt fem millioner dollar, tilsvarende rundt 35 millioner kroner. 2,5 millioner dollar i premiepenger og det tilsvarende i kostnad på selve arrangementet og avgifter til det internasjonale sjakkforbundet.

I dag tjener Carlsen nærmere åtte millioner kroner i året, blant annet fra sponsorer som advokatfirmaet Simonsen og meglerhuset Arctic.

Carlsen var helt utslitt etter mandagens seier. Han gjorde som en mester bør gjøre, og feiret seieren med en hamburger.

- Magnus feiret med burger og milkshake i går kveld. Magnus elsker hamburgeren fra Byrons og hele familien var til stede, samt trener og meg selv, sier Agdestein.

- Man skal jo ta litt av?

- Ja, ja, men han er normalt nøye i kostholdet.

Det er ikke første gang Carlsen feiret med burger. Også da han ble verdens yngste stormester i sjakk da han var 14-år, ble det burgerfeiring, på McDonalds i Dubai.

- Stemmer det, sier Agdestein.

11 Downing Street

Det er mange som vil ha en del at verdenseneren i sjakk. I kveld er det den engelske finansministeren som har invitert sjakkeliten til seg.

- Vi er invitert til 11 Downing Street. Vi vet ikke helt hvem vi møter, men invitasjonen er fra George Osborne, så regner med at han er til stede. Han er jo veldig sjakkinteressert og vi har truffet ham tidligere under turneringen London Classics, sier Agdestein.

Reklame

Kurs i dag: Disse boblene og vinene passer perfekt til 17. mai

Kommentarer til denne saken