Gå til sidens hovedinnhold

Kan gå mot TV 2-løsning

Norsk Journalistlag vurderer akkurat nå det siste lønnstilbudet fra TV 2-ledelsen.

Faren for svarte skjermer i TV 2 kan være i ferd med å bli mindre. Et nytt tilbud fra TV 2-sjef Kåre Valebrokk skal ha blitt akseptert av journalistenes forhandlingsutvalg, skriver bransjebladet Kampanje på nett.

Det nye tilbudet ble vurdert og skal ha blitt akseptert av journalistenes forhandlingsutvalg.

Klokken 10 kom landsstyret i Norsk journalistlag sammen for å vurdere tilbudet, og vanligvis følger landsstyret forhandlingsutvalgets anbefaling.

De fremmøtte pressefolkene som følger det viktige møtet i Norsk journalistlags lokaler, er blitt bedt om å forlate lokalene inntil videre.

Sist ankomne, Davy Wathne, leder i de TV 2 -ansattes streikekomite, var taus da han gikk inn på møtet.

Konsernsjef i TV 2, Rune Indrøy, avventer utfallet av NJs behandling i saken. Klokken 10.40 var det etter det TV 2 Nettavisen kjenner til ingen avklaring i saken.

Møte i natt
I 04-tiden natt til onsdag var det et nytt møte mellom partene i lønnskonflikten i TV 2 etter at forhandlingsfristen gikk ut hos Riksmeklingsmannen ved midnatt.

- Forhandlingsutvalgene har møttes og bedriften har presentert et nytt tilbud på 16.000 pluss ansiennitetsopprykk på 3.500. Det har blitt avvist fra klubbens side. Dermed blir det opp til landsstyret i NJ å ta stilling til tilbudet klokken 10.00 onsdag formiddag, sier konsernsjef i TV 2 Rune Indrøy til TV 2 Nettavisen.

- Provokasjon
Lederen i TV 2s streikekomité Davy Wathne bekrefter at Norsk Journalistlag vil ta stilling til det nye tilbudet på et landsstyremøte klokken 10.00.

- Det nye tilbudet er på 16.000 flatt. Forhandlingsutvalget er i harnisk og oppfatter dette som en provokasjon, sier Wathne til TV 2 Nettavisen onsdag klokken 05.30.

- Det er vanskelig å ta et slikt tilbud på alvor når den nøytrale Riksmeklingsmannens forslag er høyere enn 16.000, fortsetter Wathne.

Inntil videre sender kanalen som vanlig.

Ledelsen og journalistene i TV 2 satt tirsdag i møte med riksmeglingsmann Svein Longva, etter at lønnsforhandlingene brøt sammen for fire uker siden.

NJ krevde opprinnelig et generelt tillegg på 28.000 kroner, 16.000 kroner mer enn TV 2s tilbud på 12.000 kroner.

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial

Kommentarer til denne saken