Gå til sidens hovedinnhold

Kan ha bilde av gjerningsmannen

Bilder tatt på nattklubben Rå kan avsløre gjerningsmannen.

Ingen er så langt pågrepet etter at tre personer ble skutt utenfor nattklubben Rå i Karl Johans gate 10 i Oslo natt til lørdag. Men politiet kan sitte på bilder av gjerningsmannen, som skal være mellom 20 og 30 år og ha et afrikansk utseende.

Fotograferte gjestene
- Det var en fotograf til stede på nattklubben som tok bilder av gjestene. De skulle brukes på et nettsted. Vi går nå gjennom disse bildene og utelukker ikke at de kan avsløre gjerningsmannen, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby til Nettavisen lørdag. Ifølge VG Nett skal politiet også ha sikret seg gjeringsmannens DNA gjennom blodspor.

Har du tips om saken, send SMS eller MMS til 1930, ring 21006010 eller send e-post til vaktsjef@nettavisen.no

22-åring alvorlig skadet
Tre personer pådro seg skuddskader i dramaet, som ble utløst av en krangel. To menn pådro seg lettere skader, mens en 22 år gammel mann ble alvorlig skadet og ligger på Ullevål universitetssykehus.

- Sykehuset opplyste tidligere i dag at han var livstruende skadet, men han er nå utenfor fare, sier Kraby til Nettavisen klokka 17.30.

I tillegg har en kvinne vært til behandling på sykehus for skader hun pådro seg i ansiktet under tumultene, men dette dreier seg ikke om skuddskader.

Ser gjennom overvåkingsbilder
Politiet har startet avhørene av skuddofrene, gjester på utestedet og vitner til hendelsen. I tillegg har de startet arbeidet med å gjennomgå overvåkingsbildene fra området.

- Vi håper å finne gjerningsmannen, sier Kraby.

- Banal krangel
Skyteepisoden skjedde etter en tilfeldig krangel mellom to grupper, den ene bestående av etniske nordmenn, den andre fire-fem menn av afrikansk utseende. Politiet avviser at det dreier seg om et gjengopprør. Det var en mann i den siste gruppen som plutselig dro fram en pistol og skjøt.

- Det var en krangel som ledet til skytingen, og den skal ha bunnet i helt banale ting, sier politiadvokaten til Nettavisen.

En av dem som ble skadet i skytingen var en dørvakt. Han fikk en kule i overarmen.

Flyktet i bil
Vitner har fortalt politiet at pistolmannen løp nedover Karl Johan og forsvant inn i Dronningens gate. Like ved Burger King hoppet inn i en bil, en grønn Golf stasjonsvogn, og forsvant.

Politiet sier at de har et signalement av mannen, men at de vil bruke mer tid før de går ut med flere detaljer. Flere av vitnene var beruset da skytingen fant sted.

Kommentarer til denne saken