Gå til sidens hovedinnhold

Kan han detonere cupbomben?

Kan Morten Knutsen, Bjørn Johansen eller Mike Speight sørge for en bombe i 1. runde av cupen?

I helga er det spillefri i Tippeligaen. I stedet skal de 16 lagene spille bortekamp i 1. runde av cupen søndag 18.00.

Serieleder Strømsgodset spiller borte mot 3. divisjonslaget Kongsberg, et lag som trenes av kjente Mike Speight (tidligere trener i Sogndal, Moss, Mjøndalen og VIF). Det skal vel likevel mye til for at cupbomben slår til på Kongsberg. Hjemmelaget var, ifølge rapportene, nemlig rundingsbøyer for Bærum2 (tapte 0-3) i sin forrige kamp.

Start reiser til Arendal i sin førsterundekamp, og der møter de en av sine gamle helter. Morten Knutsen har vært med på en del av Starts oppturer det siste tiåret, og spilte også for Rosenborg. Nå er han imidlertid spillende trener for et Arendal-lag som står med tre av ni mulige poeng i 3. divisjon.

I nord skal Finnsnes, som trenes av Tromsø-legenden Bjørn Johansen, møte nettopp Tromsø. Bummen har også levert inn spillerlisens og kan dermed komme på banen mot gamleklubben, selv om det understrekes fra klubben at han ikke kommer til å starte. Kan det bli en cupbombe der, lurer du kanskje på? Vel, Sist gang lagene møttes, i en treningskamp i 2009, vant Tromsø 13-0.

Hvem andre av Tippeliga-lagene bør kunne gå videre uten altfor store problemer? Vel, Rosenborg møter et Alvdal-lag som har tapt alle sine 3. divisjonskamper i år, og som møter trøndernes tredjelag i serien neste uke.

Ole Gunnar Solskjærs Molde bør også kunne avansere uten altfor store problemer mot et Eidsvåg-lag som har tapt alle sine 3. divisjonskamper til nå i sesongen. Det ene tapet var 1-10 borte for Hødd2 i serieåpningen. Ellers er det verdt å merke seg at Vålerenga og Haugesund møter 4. divisjonslag i sine kamper, henholdsvis Oldenborg og Vaulen.

Tertnes og Korsvoll, som møter Brann og Fredrikstad, går kanskje til 1. rundekampene med best selvtillit av de «små». Begge har nemlig vunnet alle sine seriekamper i 3. divisjon hittil i sesongen.

PS. Du kan følge de aller fleste av cupkampene direkte i Nettavisens livesystem søndag 18.00.

Tippeliga-lagenes cupkamper:
Søndag 1. mai:
18.00:

Alvdal - Rosenborg
Arendal - Start
Eidsvåg - Molde
Finnsnes - Tromsø
Funnefoss/Vormsund - Lillestrøm
Holmlia - Stabæk
Kongsberg - Strømsgodset
Oldenborg - Vålerenga
Saga - Sogndal
Sprint-Jeløy - Sarpsborg
Stranda - Aalesund
Tertnes - Brann
Vaulen - Haugesund
Egersund - Viking
Eik Tønsberg - Odd
Korsvoll - Fredrikstad

HTML EMBED
Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken