Gå til sidens hovedinnhold

- Kan ikke bli fotballpresident

Selv gruppen som presenterte Stabæk-lederen Erik Loe som presidentkandidat, har snudd.

Interesseforeningen for 2. divisjon, som kaller seg Divisjonsforeningen av 2002, lanserte for to uker siden Stabæk-leder Erik Loe som kandidat til presidentvervet i Norges Fotballforbund (NFF).

Foreningen ønsker å skifte ut sittende president Yngve Hallén og trakk fram Loe, tidligere generalsekretær Karen Espelund og styremedlem Kjartan Berland som kandidater.

Erik Loe var visepresident i NFF fra 2006 til 2010 og fungerte en stund som konstituert generalsekretær da Karen Espelund trakk seg med umiddelbar virkning 2. juli 2009. Allerede i 2010 ønsket Erik Loe å bli president, men valgkomiteen foretrakk Hallén og dermed trakk Loe også sitt navn som styrekandidat.

Nå er han som leder i Stabæk i hardt vær etter TV 2 Sportens avsløring om at overgangen til Veigar Pall Gunnarsson til Vålerenga ikke har foregått på normalt vis.

Vålerenga skal ha betalt kun én million kroner for spissen, en av Tippeligaens beste spillere, pluss fire millioner kroner for en opsjon på 16 år gamle Herman Stengel. Sistnevnte avtale kan se ut til å være betaling for Gunnarsson, organisert for at franske Nancy ikke skal få mer enn 500.000 ut av sitt krav på 50 prosent av overgangssummen.

Styreleder Roger Halberg i Divisjonsforeningen av 2002 erkjenner nå at de sannsynligvis ikke ville lansert Erik Loe i dag. Det er fornuftig, mener en jusekspert Dagbladet har snakket med.

- Slik jeg kjenner saken fra media, er det åpenbart at Loes kandidatur er over. Vi kan ikke ha en president som driver med juks i overgangsmarkedet, sier advokat Christian Stang Våland i advokatfirmaet Kvale til Dagbladet.

Loe kommenterer utspillene til Halberg og Kvale slik:

- Folk står fritt til å mene hva de vil om mitt kandidatur i øyeblikket. Nå bruker jeg tankene og ressursene på Stabæk, og ikke meg selv.

Kommentarer til denne saken