Gå til sidens hovedinnhold

Kan løse Drillos problem

Tore Reginussen (25) var en ren kriseløsning. Men nå kan han melde seg til tjeneste der Drillo trenger det mest.

TROMSØ - START 2-0:

Solide Kara har vært selvskreven på Tromsøs sentrale midtbane. Men med Kara på landslagsoppdrag for Senegal, måtte TIL-trener Per-Mathias Høgmo tenke nytt foran kampen mot Start.

Valget falt på stopperkjempen Tore Reginiussen (25), som ikke har større treningsgrunnlag enn to uker med ball – og som stort sett har vært skadet og har trent alternativt siden han forlot Tromsø til fordel for tyske Schalke etter 2009-sesongen.

Outstanding!
- Dette gikk jo overraskende bra, smiler Reginiussen selv. Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle holde i 90 minutter.

- Tore var rett og slett outstanding, utbryter Høgmo – utilslørt begeistret over sitt eget valg.

- Tore viser at han er en veldig god ballspiller, med et godt blikk og god forståelse. Sammenliknet med Kara er han mer bevegelig, noe som er viktig i det offensive spillet. Samtidig har erfaringen hans som midtstopper gitt ham solid defensiv skolering. Ferdighetene hans gjør ham veldig spennende i denne posisjonen. Han er god både offensivt og defensivt.

- Og slike flyter ikke norsk fotball over av på sentral midtbane?

- Nei, i norsk fotball mangler vi slike, og det gjør det ekstra spennende å følge utviklingen hans videre. Det er selvsagt for tidlig å snakke om landslagsplass, men han er åpenbart spennende, sier han.

Benken neste?
Spørsmålet er hva Høgmo gjør når Kara returnerer tilbake til Tromsø – for nå har kriseløsningen brått blitt et uventet luksusproblem for TIL-treneren.

- Den utfordringen får vi ta når den tid kommer, sier Høgmo.

Mye taler for at Tore Reginiussen kommer til å starte neste kamp på reservebenken. Det er han selv forberedt på.

- Jeg er først og fremst opptatt av å ta den tiden det tar å spille meg tilbake i god form. Jeg har alt for lenge måttet trene alternativt. Derfor var det så deilig å få spille denne kampen – og få gjennomført 90 minutter, sier Reginiussen selv.

- På sentral midtbane?

- Ja, det gjorde det ikke mindre gøy. Jeg liker å spille sentralt i banen og bli mye involvert i spillet – og opplevelsen mot Start fristet absolutt til gjentakelse. For mange fikk jeg kanskje vist noen nye sider ved meg selv.

- Schalke betrakter deg først og fremst som midtstopper?

- Schalke betrakter meg først og fremst som skadet, smiler Reginiussen.

Tilbake til sommeren
Reginiussen, som fra før av har fire landskamper som midtstopper, spiller for Tromsø på lån. 1. juli utløper denne avtalen, og da er planen at Alta-gutten skal vende tilbake til Tyskland.

- Vil det være en nedtur for deg å spille norsk Tippeliga i august ...?

- Nedtur? Den store nedturen min har vært å gå skadet så lenge og ikke få spille i det hele tatt. Jeg tror ikke jeg skal tenke så forferdelig langt frem. Planen er at jeg skal spille i Tromsø i tre måneder, og deretter vende tilbake til Schalke. Men jeg tenker ikke engang så langt frem som til sommeren. Jeg tenker veldig kortsiktig nå. Første mål var å få spille en hel kamp. Nå skal jeg prøve å stabilisere meg, og ikke oppleve overbelastning og tilbakeslag, sier han.

Og da passer det kanskje veldig greit at Kara vender tilbake fra landslaget.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken