Den 14. februar i 1987 så Scott Dann dagens lys for aller første gang. Det skjedde på et sykehus i Liverpool.

Under oppveksten i Kirkdale på Merseyside sto han side om side med sin far Richie på legendariske The Kop. Deretter gikk fotballferden via Walsall, Køge BK, Redditch United, Hednesford Town, Coventry City og Birmingham City.

SISTE: Ingen Torres for Liverpool!

I kveld blir ringen på en måte sluttet når 22-åringen skal forsøke å stilne tribuneseksjonen han en gang traktet til annenhver helg. Da står barndomsheltene i Liverpool på motsatt banehalvdel.

LIVE: Følg Liverpool-Birmingham klokka 21.00!

- Selv om jeg setter pris på hver kamp jeg spiller, blir denne mer personlig ettersom jeg vokste opp i Liverpool og holdt med klubben. Jeg ser virkelig fram til dette, forteller han til lokalavisen Sunday Mercury .

Kjenner «halve» The Kop
Midtstopperen var bunnsolid da Birmingham holdt Manchester City til 0-0 i forrige Premier League-runde.

Han bør forsøke å gjenskape den prestasjonen i kveld også, ettersom han fremdeles en god del øyne rettet mot seg fra The Kop.

- Mine foreldre bor fremdeles i området og flesteparten av vennene mine er sesongkortholdere. De har gitt meg et par anrop og fortalt at de kommer til å følge nøye med meg.

- Det var faren min som pleide å ta meg med på Anfield da jeg var liten. I hvert fall før jeg selv begynte å spille kamper hver helg. Vi pleide å sitte på The Kop. Det var alltid god stemning og jeg sa alltid at jeg selv skulle spille der en dag, forteller Dann.

- Kan slite i én runde til
Den drømmen går i oppfyllelse i kveld. Og om 22-åringen ikke får spille med den helrøde trøya, får han i hvert fall oppfylt drømmen om å spille foran et fullsatt The Kop.

Som scouser avslører han også at han føler med Anfield-klubben etter årets traurige start på sesongen.

- De (Liverpool) mangler noen av sine aller beste spillere. Når de er ute, er det vanskelig å oppnå resultater. Jeg tror det hele er en forbigående fase. De har vel bare vunnet en av de siste åtte kampene, og har altfor mange gode spillere til å fortsette slik.

- Jo lengre motgangen fortsetter, jo hardere vil de jobbe for å snu trenden. For oss kan det slå ut begge veier, men vi er nødt til å holde oss til vår egen plan. Jeg tror Liverpool begynner å plukke poeng igjen snart, men forhåpentligvis skjer det ikke før etter denne kampen.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her