- Kommentaren som ble sagt, var ikke tåpelig. Den var feil, sårende og åpenbart upassende. Jeg er trygg på at angeren er ekte. «The Players» var ferdig for to uker siden og det er på høy tid å gå videre og snakke om golf, skrev Tiger Woods på Twitter onsdag.

Han snakket naturligvis om kommentaren til Sergio Garcia, som har vært det store samtaleemnet i golfverdenen denne uka.

Under den årlige prisutdelingen til European Tour tirsdag kveld, ble Garcia spurt om han ville invitere Tiger Woods på middag når de to møtes igjen i US Open snart.

- Vi vil ha ham på besøk hver eneste kveld. Vi skal servere grillet kylling, sa Garcia.

Spørsmålet kom fordi ingen av dem legger skjul på at de ikke er bestevenner. «Grillet kylling» brukes som en rasistisk hentydning i USA.

Det tok ikke mer enn en time før Garcia sendte ut en beklagelse, hvor han unnskyldte det han kalte «en tåpelig bemerkning».

Han kommer ikke til å bli utestengt for bemerkningen, men det kan komme til å koste ham millioner av kroner.

I 1997 kom Fuzzy Zoeller med en lignende bemerkning mot Tiger Woods. Zoeller mistet mesteparten av sponsoravtalene sine i kjølvannet den gang. Det samme kan komme til å skje Sergio Garcia.

Ifølge Daily Telegraph vurderer nå TaylorMade-adidas sin avtale med spanjolen. Selskapet har uttalt at kommentaren hans var «støtende og på ingen måte i tråd med verdiene eller bedriftskulturen til TaylorMade-adidas».

- Vi har snakket med Sergio og han er åpenbart lei seg, og vi tror at dette er oppriktig. Vi har fortalt Sergio at kommentaren er over streken og vi vil fortsette vår vurdering av denne saken, uttaler selskapet.

Daily Telegraph skriver at kilder i selskapet hevder at sponsoravtalen i verste fall kan bli kansellert. Avisen antar at denne avtalen er verdt opp mot fem millioner pund årlig for den spanske golfprofilen.

Omega kan også komme til å revurdere sitt forhold til Garcia.

En ting som virker helt sikkert, er at Sergio Garcia vil få merke konsekvensene på kroppen når US Open spilles i nærheten av Philadelphia om tre ukers tid. Publikum her er kjent for å være høylytt.