Gå til sidens hovedinnhold

- Kan være to mistenkte i Boston

Etterforskere i Boston mener to menn er mulige mistenkte etter terrorangrepet mot maratonløpet i byen.

Boston (NTB-AFP-Reuters): Det opplyser kilder i politiet til TV-stasjonen CNN. Begge mennene er synlige på videoopptak fra åstedet før eksplosjonene mandag.

En av mennene skal ha snakket i mobiltelefon før han satte fra seg en svart bag. Han forlot åstedet hurtig rett før bombene ble utløst. Mannen hadde angivelig på seg en hvit baseballcap, en lys hettegenser og en svart jakke.

Etterforskerne antar at bombene ble fraktet til åstedet i svarte bager eller ryggsekker.

Gransker telefonlogger
Minst en av bombene besto av eksplosiver og små metallbiter plassert i en trykkoker. Lokket på trykkokeren ble senere funnet på taket av et hotell i nærheten, ifølge eieren av hotellet.

Politiet er i ferd med å gå gjennom mobilselskapenes logger i håp om å finne ut hvem de to mennene er.

Etterforskerne har funnet bevis som tyder på at de to bombene var tidsinnstilte. Blant annet er det funnet minst ett kretskort, opplyser en representant for myndighetene.

– Kretskortet antyder at bombene ble detonert gjennom en tidsmekanisme, ikke via fjernkontroll, sier kilden til avisen Boston Globe.

Obama hedrer ofrene
Onsdag gikk det rykter om at en person allerede var pågrepet i saken, men dette ble etter hvert tilbakevist av politiet.

– Til tross for meldinger om det motsatte, har det ikke vært noen pågripelser etter maraton-angrepet, skrev Boston-politiet på sin offisielle twitterkonto.

To kvinner og en åtte år gammel gutt ble drept og 176 andre ble såret da de to bombene eksploderte med 13 sekunders mellomrom i målområdet til Boston Marathon mandag.

Ofrene for angrepet skal hedres med en seremoni i Boston torsdag. President Barack Obama vil være til stede og skal tale under seremonien, ifølge Det hvite hus.

Denne uken er det blitt sendt forgiftede brev både til president Barack Obama, en amerikansk senator og en tjenestemann i delstaten Mississippi. En person er blitt pågrepet i denne saken, men så langt tyder det ikke på at den er knyttet til terroraksjonen i Boston.

Ifølge det føderale politiet FBI er det fortsatt uklart hva som var motivet for terrorhandlingen. Om én eller gjerningsmenn sto bak udåden, er heller ikke kjent. (©NTB)

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken