- Tsunamivarslet og evakueringen står fortsatt ved lag, men vi må vente en halvtimes tid til før vi kan si om det blir hevet, sa borgermesteren i Honolulu Peter Carlisle til Hawaii News Now klokka 11.30 norsk tid.

Det var varslet at det kunne komme tsunamibølger på 1-2 meter, men to timer etter at de første bølgene kom var det fortsatt ikke tegn til noe stort. Den første bølgen var på rundt én meter, og de tre andre var også små, og slik fortsatte det.

Myndighetene på Hawaii understreket rundt midnatt lokal tid at tsunamivarselet sto ved lag og at det kan komme større bølger.

- Så langt har vi ikke sett noen store bølger. «Kan vi dra hjem nå?» er spørsmålet folk stiller seg, men vi får bare vente og se, meldte nyhetsankerne på Hawaii News Now.

Nyhetskanalen melder at tsunamibølgene kan fortsette i noen timer.

Søndag morgen norsk tid gikk sirenene som varslet tsunami på deler av Hawaii. Innbyggerne ble bedt om å komme seg opp i høyden. Tsunamivarselet var utløst av det kraftige jordskjelvet på 7,7 som sent lørdag rammet Queen Charlotte-øyene vest i Canada.

- Tsunamien kommer nå. Jeg kan ikke si hvor stor den er fordi den kommer nå mens vi snakker, sier geofysiker Gerard Frier ved Pacific Tsunami Warning Center til CNN. Han sier de første bølgene typisk ikke er de største.

Det var varslet bølger på mellom 1 og 2 meter fra klokka 22.30 lokal tid lørdag, det vil si klokka 09.30 norsk tid søndag.

- Waikiki skal være en spøkelsesby, meldte Reed Timmer på Twitter klokka 09.30.

HTML EMBED

- Trafikkork i Waikiki idet folk søker opp i høyden, tvitret Kyle Donalson klokka 08.47 norsk tid.

HTML EMBED

- Denne tsunamien er på vei rett mot oss, uttalte Gerard Fryer til CNN etter at de hadde sendt ut tsunamivarsel.

Se oppdatert tsunamivarsel fra Pacific Tsunami Warning Center her

Jordskjelvet i Canada hadde sitt episenter 139 kilometer sør for byen Masset.

Det kom ingen umiddelbare meldinger inn om ødeleggelser eller skadde personer etter skjelvet, melder NTB søndag morgen.

KART: Her hadde jordskjelvet på 7,7 sitt episenter.

HTML EMBED