Gå til sidens hovedinnhold

- Kanal4 bryter loven

Flertallet i Næringslivets konkurranseutvalg mener Kanal4 bryter markedsføringsloven fordi radiokanalen bruker et navn som likner for mye på P4. Hva syns du?

Fem av seks medlemmer i konkurranseutvalget mener bruken av navnet Kanal4 fører til at lytterne kan blande sammen P4 og den nye kanalen. Derfor har Kanal4 etter utvalgets mening brutt god forretningsskikk.

HTML EMBED
SI DIN MENING:
Hvilken radiokanal bør skifte navn?
Kanal4
P4
Ingen av dem - vi klarer å skille

Se resultat

Kan saksøke
- Dette er en meget viktig avklaring. Nå ber vi Kanal4 umiddelbart om å endre navn og stanse markedsføringen av navnet, sier radiosjef i P4, Kalle Lisberg, i en pressemelding.

Han truer med å gå til rettssak hvis ikke Kanal4 endrer navn.

- Dersom ikke Kanal4 tar vår anmodning til følge, ser vi oss nødt til å be om en rettslig avgjørelse. For P4 er det en belastning å få en konkurrent som skaper forvirring og forsøker å tjene på å kopiere oss ved å ta et navn med en slik forvekslingsfare, slår Lisberg fast.

Bytter ikke navn
Radiosjefen i Kanal4, Arne H. Krumsvik, har imidlertid ingen planer om å endre navn.

- Vi overrasket over konklusjonen til flertallet. Vi er uenige i den, og har ikke til hensikt å skifte navn, sier han til TV 2 Nettavisen.

Krumsvik mener Kanal4 vil ha en god sak dersom P4 gjør alvor av truslene om å gå til retten.

- Vi har lovlig registrert dette som vårt firmanavn for halvannet år siden. Vi ble etablert for å drive radiovirksomhet over fjerde riksnett i Norge, det har vi fått lov til. Det virker underlig at vi skulle skifte navn nå rett før sendestart, at P4 ikke har valgt å ta opp problemstillingen i det hele tatt på et tidligere tidspunkt, sier han.

P5
Krumsvik tror ikke det vil være noe problem av betydning at folk blander sammen Kanal4 og P4, fordi det vil være mye oppmerksomhet rundt den nye kanalen frem til sendestart 1. januar. Da går P4 over på femte sendenett.

- Kanskje P4 burde vurdere å kalle seg P5. Det vil kanskje være en bedre beskrivelse av kanalen etter 1. januar, sier Krumsvik.

Bør en av kanalene skifte navn og i tilfelle hvilken? Skriv din kommentar i feltet under!

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken