ASTON VILLA - BLACKBURN
4-1:

- Vi ønsker god fotball, og at Blackburn skal bli nummer fire eller fem i ligaen - eller enda bedre. Fansen bør stole på oss, for dette er til klubbens beste, sa styreformannen i Venky Group, Anuradha Desai, i desember i fjor - etter at Blackburn-eierne hadde gitt Sam Allardyce sparken som manager i Lancashire.

Vel. Det spørs om ikke inderne bare skulle latt Allardyce styre skuta, i det minste fram til sesongslutt.

Under vikaren Steve Kean har ikke de blå og hvite imponert nevneverdig, og lørdag gikk Blackburn med Morten Gamst Pedersen på laget igjen på en stygg smell da de ble utklasset av Aston Villa.

Klønete bakover
Første omgang endte målløst, men det kan Blackburn først og fremst takke keeper Paul Robinson for.

Sisteskansen var den reddende engelen for gjestene ved flere anledninger, og fikk også hjelp fra forsvaret da Morten Gamst Pedersen ga Darren Bent en gavepakke av en feilpasning på overtid - uten at spissen altså klarte å ta vare på muligheten.

Men da lagene kom ut på banen de siste 45 minuttene, var det game, set og match - mye takket være et klønete Blackburn-forsvar.

Tre minutter var spilt da Keith Andrews rotet bort ballen ved dødlinjen og rev ned Ashley Young innenfor straffefeltet i et forsøk på å rydde opp i situasjonen. Young tok straffen selv, og gjorde ingen feil fra elleve meter.

Selvmål
Litt mindre klønete, kanskje, men dog mer uheldig var Grant Hanley etter 62 minutter. Marc Albirghton slo hardt inn fra venstre, og stakkars Hanley fikk ikke stokket beina raskt nok til å unngå at ballen traff foten hans og gikk rett inn i nettet.

Bare to minutter senere mistet Morten Gamst Pedersen ballen i angrep, og vertene svarte med å sette i gang en herlig kontring. Stewart Downing fikk fri vei mot mål fra høyrekanten, og kunne dunke kula i motsatt hjørne.

Blackburn fikk en heldig redusering da Nikola Kalinics skudd gikk via et Villa-ben og i en bue over Brad Friedel bakerst, men vertene svarte umiddelbart da Ashley Young sikret sin andre scoring for dagen med en godt treff minuttet senere.

Rødt kort
På overtid ble dagen helsvart for Blackburn da Ryan Nelsen pådro seg sitt andre gule kort for dagen, og måtte ta turen ned til garderoben et lite minutt før lagkameratene.

Resultatet betyr at Aston Villa passerer Blackburn på tabellen, uten at noen av lagene bør føle seg trygge på at Premier League-kontrakten på noen som helst måte er sikret.

Blackburn befinner seg på 13.-plass, men ikke mer enn fire poeng over nedrykksstreken. Aston Villa ligger på plassen over, med ett poeng mer enn Gamst Pedersen og hans lagkamerater.

HTML EMBED