Gå til sidens hovedinnhold

«Kanskje kjøper vi hele DNO»

DNOs nye styreleder sier han vurderer å kjøpe hele selskapet. - Tilgang til kapital er ingen hindring for oss.

Bare noen dager etter at han tok kontroll over styrerommet til DNO - på bekostning av Berge Gerdt Larsen - gjør Bijan Mossavar-Rahmani (58) det klart at han har både muskler og ambisjoner:

- Vi vurderer å kjøpe DNO og kan skaffe nok penger til å kjøpe hele selskapet hvis vi synes det er fornuftig. Frem til nå har vi ikke ønsket å eie mer enn 30 prosent, men det kan endre seg. Tilgang til kapital er ingen hindring for oss, sier Mossavar-Rahmani, til Dagens Næringsliv .

LES OGSÅ: Full krig i oljeselskap

Mossavar-Rahmani er konsernsjef og styreleder i Rak Petroleum. Selskapet eier drøyt 30 prosent av aksjene i DNO.

På generalforsamlingen sa Mossavar-Rahmani at DNO går inn i en ny fase. Han vil derfor ha en notering av selskapet på London-børsen, og en total utskifting av styret. Dette skriver Stocklink iMarkedet.

Ved avstemningen stemte 78 prosent for nytt styre, mens 22 prosent stemte imot. Dermed ble Berge Gerdt Larsen kastet som styreleder, mens Bijan Mossavar-Rahmani ble ny styreleder.

- Man burde ikke spørre seg hvorfor vi kaster Berge Gerdt Larsen nå. Man burde spørre seg hvorfor vi ikke har gjort det før. Men vi ønsket å gi ham en sjanse. Han sa han skulle gjøre selskapet profitabelt innen ett år. Det har han ikke klart. Vi ga ham over ett år, nå er det naturlig at vi som største aksjonær tar over styrerommet. DNO er en viktig investering for oss og vi ser fram til å utløse selskapets potensial, sier Mossavar-Rahmani til DN.

Kommentarer til denne saken