Drammen (NTB): Store vannmengder har ført til flere stengte veier i Drammen sentrum. Det blir trolig store trafikale problemer utover dagen, og E18 blir antakelig rammet.

Les også: Innesperrede sauer druknet

Les også: Demning brøt sammen i Agder

Se oppdatert flomvarsel på varsom.no

– Vi oppfordrer alle som har mulighet om å utsette hjemreisen fra jobb i dag, sier Tore Braaten, kriseleder i Statens vegvesen i Buskerud. De som ikke har muligheter til å vente, må belage seg på at det kan ta tid å komme seg hjem denne ettermiddagen, sier han.

Ved 13-tiden stengte politiet Rosenkrantzgata i Åssiden og Bragernestunnelen, men sistnevnte ble gjenåpnet kort tid etterpå, melder Drammens Tidende. Vannet står opp av flere kummer i sentrum, ifølge avisa.

– Status er at det fortsatt er mye vann der. Politiet er på stedet og dirigerer trafikken, opplyser Braaten til avisa.

– Dette vil åpenbart påvirke trafikkavviklingen på E18. Vi anbefaler at folk velger å justere reisetidspunkt. Alle må være tålmodige, dette vil ta tid, sier Bråten, som ikke utelukker at flere veier kan blir stengt på kort varsel.

Anbefalt omkjøring for dem som skal i retning Nedre Eiker og Kongsberg, er E134. Trafikk i retning Drammen bes ta av ved Stenseth og kjøre Nedre Eiker bru, og deretter E134. (©NTB)

Alt om flommen tirsdag:

  • Vannstanden er svært høy i flere av innsjøene i Skiensvassdraget og ventes fortsatt å stige, melder NVE på varsom.no. Det er flomvarsel på oransje nivå for fylkene Vest-Agder, Aust-Agder, Telemark, Vestfold og Buskerud tirsdag.
  • Flere veier i Telemark, blant annet E134 i Hjartdal stengt, melder ta.no
  • Statens vegvesen har stengt fylkesvei 37 i Jondalen i Kongsberg kommune.
  • Innesperrede sauer druknet på gårdsbruk i Bamble, melder ta.no
  • Enorme vannmengder skaper problemer i drammenstrafikken, melder dt.no.
  • Fylkesmannen i Telemark har etablert deler avkrisestabenmed nest høyeste beredskapsnivå (oransje). De største utfordringene er i kommunene Tinn, Hjartdal og Notodden i Øst-Telemark, melder fylkesmannen på sine nettsider.
  • Rundt 30 hus i Sauland i Hjartdal kommune i Telemark er isolert, melder NRK . E134 stengt ved Omnesfossen mellom Sauland og Notodden.

BER OM PUBLIKUMS HJELP: Drammen kommune ber publikum holde sluk og rister frie:

VÅT FLYPLASS: Meteorologisk institutt med bilde fra flyplassen på Tuven på Notodden:

ADVARSEL: Statens vegvesen gikk tirsdag ut med denne advarselen:

TELEMARK: Politiet i Telemark ber folk være forsiktige der de ferdes.

DIREKTE: Følg NTBs livedekning om flommen her: