Gå til sidens hovedinnhold

Kaos og uvær

En rekke veier over hele landet er nå stengt på grunn av uvær.

En rekke politidistrikter over hele landet melder om fastkjørte trailere, utforkjøringer og stengte veier. Særlig er det Nordvestlandet og nordover som merker uværet onsdag kveld.

- Det er dårlig vær, så vi ligger litt på tå hev. Vi er i beredskap, men tar ting som de kommer, sier Audun Vartdal, operasjonsleder i Sunnmøre politidistrikt til Nettavisen.

Stengt og stengt
Vegvesenet har måttet stenge en rekke veier på grunn av snø og vind. De fleste fjellovergangene i Sør-Norge er stengt, og kommer ikke til å bli åpnet i løpet av onsdag.

- Snø og vind gjør at det ikke er forsvarlig å holde veiene åpne. Riksvei 7 over Hardangervidda er stengt og åpnes ikke i dag. Det samme gjelder riksvei 13 Brattlandsdalen og Vikafjellet, sier Nina Williamson, vaktoperatør i veitrafikksentralen til Nettavisen.

Saken fortsetter under bildet:

Nattestengt
Riksvei 17 Sjonfjellet i Nordland og riksvei 27 over Venabygdsfjellet mellom Oppland og Hedmark blir heller ikke åpnet i dag.

Riksvei 63 Geiranger - Eidsdal og Stranda - Hellesylt blir nattestengt på grunn av rasfare. Trafikanter som skal til Geiranger må derfor ta ferge fra Stranda.

- Det medfører en skikkelig ferjetur på flere timer, så det blir rene båtcruiset, sier operasjonsleder Vartdal i Sunnmøre.

Er veiene stengt hos deg? Sjekk veimeldingene her!

Mange ulykker
Det meldes om en rekke utforkjøringer over hele landet, blant annet har flere trailere fått problemer på glatte og snødekte veier. Den mest alvorlige ulykken skjedde på riksvei 5 rett utenfor Førde da en bil kjørte inn i en buss bakfra.

- En kvinne i 40-årene ble skadet og kjørt til sykehus. Vi kjenner ikke til skadegraden, men hun var ved bevissthet, sier Olaug Holme, operasjonsleder i Sogn og Fjordane politidistrikt til Nettavisen.

- Ta det med ro
Både politi og veivesenet ber folk om å ta det med ro på veiene og kjøre etter trafikkforholdene. I løpet av onsdag var det et salig trafikkaos i Bergen på grunn av snøfall, men snøen har nå gått over til sludd og slaps.

- Folk som absolutt ikke må ut og kjøre i Bergensområdet bør holde seg inne i kveld, sier Nina Williamson i veitrafikksentralen.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem