Gå til sidens hovedinnhold

Kaos på siste etappe

OL-fakkelen føres i dag gjennom Delhi i India - der 100.000 tibetanere bor.

Flere tusen tibetanere demonstrerte da OL-fakkelen ble ført gjennom Delhi torsdag. 180 sakl være arrestert melder Sky News .

15.000 politi- og sikkerhetsfolk var utplassert for å hindre at demonstranter skulle nærme seg OL-fakkelen da den torsdag føres gjennom Delhi i India.

Mer enn 2.000 demonstranter ropte antikinesiske slagord, før fakkelen hadde landet på indisk jord, melder AFP. Flere titalls av dem ble arrestert torsdag morgen. I tillegg gikk munker og andre demonstranter i et parallelt tog, under plakater med teksten «Fri Tibet».

100.000 tibetanere bor i India, og det har siden opptøyene startet i Tibet i begynnelsen av mars, vært daglige demonstrasjoner og påfølgende arrestasjoner i India.

Det var varslet flere store demonstrasjoner forut for fakkelstafetten.

(Artikkelen fortsetter under videobildet)

232554

Fakkelen har i India nådd den siste etappen før den fraktes til OL-byen Beijing. På sin ferd gjennom 119 land, har den møtt demonstranter flere av stedene.

I London og Paris ble flere titalls demonstranter arrestert og i den franske hovedstaden måtte fakkelen slukkes flere ganger, før arrangørene ga opp og sendte den videre med buss.

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag