Gå til sidens hovedinnhold

Kappkjørte i 170 km/t

To 20-åringer kappkjørte i minst 170 kilometer i timen. Til slutt ble de innhentet av en sivil politibil.

De to mennene ble tatt på E 39 i Søgne i Vest-Agder sent søndag kveld, skriver Fædrelandsvennen.

- Idiotkjøring! Helt vanvittig! Dette er noe av det mest graverende jeg har sett på veiene, sier politibetjent Svein Andersen i UP i Agder politidistrikt.

Parallelt i svingen
Han patruljerte den sivile UP-bilen da to biler svingte ut fra Tangvall. Bilene akselererte kraftig, og Andersen fulgte etter. Samtidig kjørte en tredje bil forbi politibilen og la seg etter de to øvrige bilene.

Ifølge politibetjenten la den ene bilen like før en venstrekurve seg ut i venstre kjørefelt og startet en forbikjøring av bilen foran. Gjennom svingen lå bilene parallelt og opptok hele kjørebanen. Heldigvis kom det ingen biler imot.

Kjørte fra politiet
De to første bilene kjørte lett fra politibilen, som på det meste holdt en fart på 176 kilometer i timen for å holde følge med kappkjørerne. Den tredje bilen lå imellom politibilen og de to første i feltet.

Da de to første bilene svingte av ved Lunde og stanset ved en bensinstasjon, ble kappkjørerne pågrepet. Ifølge politiet er de offisielle fartsmålingene på 142 km/t, men politiet vil ved hjelp av videobilder forsøke å kartlegge hvor høy hastigheten har vært på kortere deler av strekningen. Sjåføren av den tredje bilen er foreløpig ikke identifisert.

To 20 år gamle gutter var sjåfør i hver sin bil, og de hadde med seg hver sin passasjer. Begge har fått førerkortet beslaglagt inntil saken kommer opp for retten.

(NTB)

Reklame

Slik sparer du enkelt 600 kroner på mobilabonnementet