Gå til sidens hovedinnhold

Kapreren: - Jeg ville bare hjem

Etter å ha banket bussjåføren skal 23-åringen ha stukket av med bussen og kollidert i et stillas.

OSLO TINGHUS (TV 2 Nettavisen): Mandag erkjente mannen delvis straffskyld for fire av de seks tiltalepunktene, da rettssaken mot ham startet i Oslo tingrett.

- Jeg var i Oslo for å finne meg en jobb, men ombestemte meg og ville hjem til Vestlandet. Siden jeg var blakk, tenkte jeg å stjele en buss, forklarte mannen i vitneboksen.

Det var 1. mai i fjor, ved bussterminalen i Schweigaardsgate i Oslo, at 23-åringen ifølge tiltalen slo til bussjåføren Ruben Magnus Bjerkeng (26) gjentatte ganger i hodet slik at sjåføren falt bakover mot en metallist på gulvet. Hodet ble knust i sammenstøtet, og Bjerkeng fikk alvorlige hodeskader.

Deretter 23-åringen ha stukket av sted med bussen - og kolliderte tIl slutt i et stillas.

2 måneder i koma
Som følge av volden mistet sjåføren venstre øre og ble påført omfattende nevrologiske skader, knusningsskade på skalleskjelettet og i hjernen og brudd i venstre øyelokksrand.

Sjåføren var innlagt på sykehus i cirka 6 måneder, og han lå 2 måneder i koma.

Den tiltalte i saken, en Haugesund-mann, innrømmer at han tidligere på dagen forsøkte å stjele en buss fra Trysilekspressen på Oslo bussterminal.

Han nekter imidlertid straffeskyld for å senere på dagen ha kapret en buss fra Østfold bilruter.

Rømte fra psykiatrisk sykehus
23-åringen ble pågrepet i Haugesund etter at han forsøkte å stjele en bil og en båt. Han forsøkte først å stikke fra politiet ved å svømme i sundet i sentrum av byen. Mannen ble innlagt på psykiatrisk avdeling ved Rogaland fylkessykehus, men rømte 4. mai. Deretter skal han ifølge politiet ha stjålet morens bil, og reist til Sandefjord.

Der ble han på nytt pågrepet i enda en stjålet bil - kun iført en snekkervest og støvler - og ble tilbakeført til sykehuset. 7. mai rømte han på nytt, angivelig etter å ha slått ned en sykepleier.

I sin forklaring mandag, sa 23-åringen blant annet at han «alltid har drømt om å kjøre store maskiner, som gravemaskiner og sånt».

Første gang 23-åringen kom i kontakt med psykiatrien, var som 18-åring. To sakkyndige foretar en pyskiatrisk vurdering av mannen under rettssaken, for å vurdere om han var utilregnelig.

Aktor kommer til å legge ned påstand om forvaring med en tidsramme på 8 år.

Reklame

Nå får du Casio-bestselgeren på tilbud

Kommentarer til denne saken