Gå til sidens hovedinnhold

Kapret bil funnet i grøfta

Politiet i Follo har funnet bilen som flere 14-åringer kapret onsdag kveld. Nå søker de etter ungdommene.

- Vi har ikke funnet personene, men vi fant bilen for ikke så alt for mange minutter siden ved Skiptvet i Østfold, sier operasjonsleder Anders Oksvold ved Follo politidistrikt til Nettavisen like før klokken 10.30 torsdag.

Tenåringsguttene skal ha kapret bilen onsdag kveld i Vestby, fra en ansatt ved en barnevernsinstitusjon. Vedkommende, som ble angrepet og ranet, meldte selv fra til politiet klokken 22.50.

Den ansatte skulle møte en tenåring, som hadde vært på permisjon fra en institusjon, på en bensinstasjon i Vestby da ungdommene sto og ventet på ham.

- Vi har søkt i hele natt etter dem, sier Oksvold.

14 år gamle
Politiet opplyser til Nettavisen at de kjenner identiteten til tre av de fire ungdommene som torsdag morgen satt i bilen da den kjørte i grøfta.

- Vi vet hvem tre av dem er. De er 14 år gamle, og alle tilhører Follo. Nå er vi på vei ned til bilen med to hundeekvipasjer for å foreta et søk der i og rundt bilen, sier Oksvold.

Det var ved 09-tiden torsdag morgen at politiet ble kontaktet av et vitne som hadde sett bilen.

- Melder så utforkjøringen og opplyser at det var fire ungdommer i bilen. De var i hvert fall ikke fysisk skadd, og har tydeligvis stukket av, sier operasjonslederen.

- Er alvorlig
Hunder skal nå forsøke å finne spor etter ungdommene, i håp om å finne de fire tenåringene.

Politiet ser svært alvorlig på at så unge personer kjører bil.

- Det er alvorlig, ikke bare for dem selv, men også for omgivelsene, sier Oksvold.

Reklame

Stor oversikt: Årets sommersalg 2021