Gå til sidens hovedinnhold

Kapteinen var stupfull

Ferjekapteinen kjørte rundt i Oslofjorden med 90 passasjerer og 2,6 i promille.

Flere av passasjerene som var med på fjordcruiset til Båtservice Sightseeing reagerte på kapteinen som de mente måtte være beruset på jobb. Da han kjørte båten på grunn ringte de politiet og varslet om fyllekjøringen.

Da kapteinen la til kai sto politiet klare med alkoholtest ved kai. Det gikk ikke bra.

- Han blåste til 2,6 i promille. Det er temmelig høyt, så nå blir han anmeldt, sier operasjonsleder Vidar Hjulstad i Oslo politidistrikt til VGNett.

Forgiftningssymptomer
Promillen er ikke bare ulovlig høy. Ifølge Sosial- og helsedirektoratet er 2,0 i promille så mye at man har talevansker, liten selvkontroll og forgiftningssymptomer. Kryper promillen opp på 3,0 mister man kontroll på urinblæren og det er fare for bevisstløshet.

Solid skipper
Ifølge Båtservice Sightseeing skal skipperen ha vært av den solide typen. De sier de aldri har sett mannen drikke og at de endatil mistenkte ham for å være totalavholdsmann. Det var han ikke.

Og nå mister han også jobben på grunn av fyllekjøringen.

- Dette er politiets sak, men han skal ikke kjøre for oss mer. Vi kan ikke risikere at noe sånt skjer igjen. Etter 24 år i bransjen har jeg ikke opplevd noe lignende, sier Kristian Qvigstad, delinnehaver og markedssjef i Båtservice Sightseeing til VG Nett.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken