Gå til sidens hovedinnhold

Karita i strupen på Dørum

- Justisminister Dørum er arrogant og nedlatende mot Redd Barna, sier Aps Karita Bekkemellem Orheim.

Hun reagerer kraftig på at Dørum tirsdag gikk hard ut mot Redd Barna, etter at de kritiserte ham for å være for passiv i forebygging av overgrep mot barn på Internett.

- Jeg støtter Redd Barna fullt ut i deres kritikk av Dørum. Han burde heller omfavnet Redd Barna enn å gå så hardt ut mot dem. Dette kunne han spart seg for, sier Karita Bekkemellem Orheim til TV 2 Nettavisen.

«Jeg vil ikke ha på meg at vi er passive. Hvis Redd Barna hevder at vi ikke har gjort noe, så er svaret at det er feil» sa justisministeren.

- Han er arrogant og nedlatende når han uttaler seg på den måten. Justisministeren må tåle såpass kritikk fra en organisasjon som tross alt utgjør vår fremste ekspertise på området, sier Bekkemellem Orheim.

- Jeg blir matt
Hun kan ikke fatte at Dørum er så krass mot den frivillige organisasjonen.

- Her sitter en organisasjon med begrensede ressurser og gjør et arbeid myndighetene burde ha gjort, og da blir jeg litt matt. Det her er ikke er passende, rett og slett, sier Ap-politikeren.

Hun kan ikke få fullrost det arbeidet Redd Barna har gjort i kampen mot overgriperne.

- Den jobben de har gjort er helt uvurderlig. Jeg hadde møte med dem for en stund siden, og fikk innsyn i arbeidet de har gjort, noe jeg er veldig imponert over, sier Bekkemellem Orheim.

Også hun mener Dørum har gjort alt for lite å forhindre overgrep.

Nylig ble det kjent at en mann i 40-årene etterforskes, mistenkt for å ha forgrepet seg på 270 norske barn.

- Jeg føler at justisministeren lener seg litt på det som er vedtatt. Men blir det noe konkret ut av arbeidet, og kommer det noe godt ut av det? undrer Bekkemellem Orheim.

Karitas 13 tiltak
I vår presenterte Arbeiderpartiet 13 punkter for å stoppe de såkalte nettgrisene, tiltak hun håper på å få gjennomslag for.

Deriblant foreslås det at skolene fokuserer mer på forebygging av overgrep, at voksne må følge mer med, at frivillige organisasjoner må støttes i arbeidet og at politiet må lære mer om overgrep av barn.

- Dette er en ny problemstilling for samfunnet å ta tak i. Derfor er det viktig at vi går i tett dialog med de som blir eksperter på området, og at vi bruker ressurser på det, sier Bekkemellem Orheim.

Et av forslagene er å gjøre det straffbart for voksne personer å møte barn de har truffet via Internett, dersom meningen med møtet er å begå overgrep. Sjekk alle punktene her.

- Det er viktig at vi setter dette her på den politiske dagsorden. Mange foreldre vet ikke hva som foregår på nettet, så det er kanskje den største utfordringen å nå fram til foreldrene, sier hun.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken