Gå til sidens hovedinnhold

Karoline har sommerens drømmejobb

Jobben hennes er å sørge for at folk har det bra når de koser seg på stranda!

FREDRIKSTAD (Demokraten): Vertskapet på Foten - Fredrikstads mest idylliske badested - sparker virkelig fra seg denne sommeren. Foten er sannsynligvis første badeplass her til lands hvor det ansatt en egen aktivitør som skal sørge for at ingen kjeder seg. Det være seg ung og gammel.

Og det er friskus av en jente - 17 år gamle Karoline Andreassen fra Torsnes - som nå kan titulere seg det ingen andre i Norge kan: Badeplass-aktivitør.

17-åringen fant annonsen som søkte etter aktivitør på nettet, synes det så spennende ut og fikk altså jobben i konkurranse med flere andre søkere. Karoline er glad i mennesker, og betegner seg selv som hyperaktiv og ytterst sosial. Med andre ord: Ikke rart hun fikk jobben.

Alle aldersgrupper
- Min oppgave er å tilrettelegge aktiviteter som kan rettes mot alle aldersgrupper. I prinsippet kan folk ringe på forhånd å be om et spesialrettet tilbud. Men det sier seg selv at det i stor grad blir opplegg rettet mot barn og ungdom. Jeg går rundt med lister på stranda hvor badegjestene kan skrive seg på. Her går det i alt fra vannaktiviteter og ballspill, til krabbefiske, sier Karoline til Demokraten.

Da Demokratens badeplass-team gjestet Foten sist uke var mange barn engasjert i sandslott-konkurranse under kyndig veiledning av Karoline. 17-åringen har ingen problemer med å få med seg engasjerte deltakere. Og som hun selv sier:

- I denne jobben må du være åpen, gi mye av deg selv og ikke være flau over å ta kontakt med vilt fremmede mennesker. Men her på Foten møter du smil og vennlighet over alt.

Positiv utvikling
Vertskapet på Foten, Anne Sofie Isaksen og Anton Bertalan, driver badeplassen for andre året på rad. Vertskapet er fulle av lovord når det gjelder den unge aktivitøren:

- Hun er kjempeflink og ser muligheter. Karoline improviserer ut fra de værmessige forhold, sier Anne Bertalan til Demokraten.

Foten-vertskapet vil gjerne også gi ros til all den praktfulle ungdommen som besøker Foten.

- Mye negativt sies om denne aldersgruppen, men jeg har bare godord å komme med. De tar ansvar for miljøet og kommer ofte innom kaffen og ber om poser for selv å rydde opp. Og bank i bordet: Noen form for hærverk merker vi ikke på Foten. Folk kommer for å kose seg enten en er ung eller godt voksen. Sånn sett har vi en kjempefin jobb her ute, sier Anne Sofie Isaksen og Anton Bertalan.

Denne saken er levert av Demokraten.

Kommentarer til denne saken