Den japanske skihopperen Noriaki Kasai har rukket å bli 42 år, men har ingen planer om å legge hoppskiene på hylla.

Nå håper han å kunne representere Japan på hjemmebane i 2026 - hvis Sapporo skulle bli tildelt OL.

- Målet mitt er å ta gull i OL i Pyeongchang. Da jeg ble 40 år, bestemte jeg meg for å holde på til jeg ble 50 år. Men nå har min hjemby Sapporo søkt om å få OL i 2026. Jeg vil være nesten 54 år da, men jeg kan ikke la den sjansen gå fra meg, sier Kasai på et arrangement i forbindelse med det japanske skiforbundets 90-årsjubileum.

Kasai har allerede uttalt at han kommer til å satse mot OL i Pyeongchang i 2018, noe som for mange er sjokkerende nok i seg selv. Hvis alt går etter planen, kan Kasai altså være 53 år når han avslutter karrieren.

Skulle imidlertid Sapporo ikke få OL i 2026, er Kasai klar.

- Da kommer jeg til å legge opp når jeg blir 50, sier veteranen.

3. desember 1989 er datoen japaneren debuterte i verdenscupen. Til tross for at han nå har passert 40 år, er Kasai fortsatt en av verdens beste skihoppere.

I vinter ble han tidenes eldste vinner av et verdenscuprenn da han vant i Kuusamo 29. november. I verdenscupen ble han til slutt nummer 6 sammenlagt.

Nå tyder ingenting på at han ikke vil fortsette å kjempe mot de andre verdenscupstjernene i de kommende sesongene.

- Jeg har som mål å slå min egen rekord fra i vinter, men jeg har også som mål å vinne verdenscupen sammenlagt, sier Kasai.

Japaneren måtte stå over enkelte renn i vinter, og mener det ødela mye for hans sjanser i sammendraget.

- Jeg var god i de konkurransene jeg deltok i. Hadde jeg ikke gått glipp av de fire konkurransene jeg måtte stå over, ville plasseringen min vært bedre, forklarer Kasai.