Gå til sidens hovedinnhold

- Kast ut vikingterroristene

Buddhistmunker raser mot Norge og krever at ambassaden blir stengt.

Buddhistmunker har mandag demonstrert utenfor Norges ambassade i Colombo på Sri Lanka og forlanger at ambassaden blir stengt, skriver nyhetsbyrået AFP.

- Kast ut vikingterroristene, ropte demonstrantene.

Foranledningen er angrepet på den srilankiske ambassaden i Oslo 12. april hvor tamiler stormet lokalene etter en demonstrasjon.

- Vi kan bekrefte at det var mellom 300 og 500 demonstranter som deltok i demonstrasjonen i dag. Hensikten med demonstrasjonen var å markere sitt syn på angrepet på den srilankiske ambassaden i Oslo. De var kritisk til at ambassaden ikke var bedre beskyttet og at ingen ble arrestert, sier underdirektør i Utenriksdepartementet, Ragnhild Imerslund, til Nettavisen.

Demonstrasjonen ble arrangert av det buddhistiske partiet JHU og gikk fredelig for seg.

Malte slagord på gjerdet
- Det var noen plakater som ble kastet over muren og noen kom seg opp på gjerdet, men ingen klarte å komme seg inn på ambassadens område. Det ble også malt slagord på gjerdet utenfor ambassaden, sier Imerslund.

Srilankiske myndigheter har opplyst at Norge ikke lenger er en aktiv fredsmekler i fredsprosessen mellom regjeringsstyrkene og Tamiltigrene. Myndighetene hevder det er like før Tamiltigrene blir beseiret, og mener tigrene må overgi seg eller forberede seg på et siste angrep. Tigrene har så langt ikke svart på ultimatumet, men har avvist lignende krav tidligere.

Les også: Norge mister fredsrolle
Les også: - Stormet ambassaden

25.000 på flukt
Samtidig har minst 25.000 sivile flyktet fra Tamiltigrenes skanse nord i landet mandag. Det skjedde etter at regjeringsstyrker hadde brutt seg inn gjennom det godt befestede området til Tamiltigrene.

- TV-bildene viser at folk trosser LTTE (Tamiltigrene red.anm.) og flykter. De rømmer til sikkerhet. Det eneste Velupillai Prabhakaran (leder for Tamiltigrene red.anm.) nå kan gjøre, er å overgi seg, sier den srilankiske presidenten Mahinda Rajapakse, melder BBC.

Ifølge opprørernes eget nettsted, TamilNet, ble 30 sivile drept i et av regjeringens bombeangrep søndag.

Tamiltigrene kjemper for uavhengighet fra Sri Lanka og konflikten har vart i nesten 25 år. Organisasjonen er erklært som terrorister av 32 land, deriblant USA og EU. Mer enn 70.000 mennesker har blitt drept i konflikten som offisielt startet i 1983, melder CNN.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken