Gå til sidens hovedinnhold

- Kastet kniv i øyet på 16-åring

To brødre er pågrepet på Sogn videregående skole etter at de skal ha kastet en kniv i øyet på en medelev (16).

(iOslo.no) En 18 år gammel gutt og hans bror er pågrepet, siktet for legemsbeskadigelse etter en episode på Sogn videregående skole i dag morges.

Gjenstand i øyet
Politiet rykket ut til stedet etter en melding fra AMK om at en av de to hadde kastet en gjenstand i øyet på en medelev. Lenge var det usikkert hva som ble kastet, men det var på det rene at det var en konflikt.

- Om det er en snøball eller hva det er vet vi ikke, sa operasjonsleder Runar Skarnes i Oslo politidistrikt til iOslo.no ved 10.20-tiden mandag.

Da jobbet politiet med å få oversikt over åstedet, og de snakket med flere vitner til hendelsen, mens den fornærmede fikk legebehandling i en ambulanse på stedet. Han ble senere kjørt til legevakten for videre behandling.

Senere ble det funnet en kniv som politiet knytter til saken.

- Konflikt
Det er ikke kjent hva som var foranledningen til hendelsen, men det er ifølge politiet en konflikt som ligger til grunn. Kniven skal ha rikosjettert fra veggen og truffet eleven i øyet.

- Foreløpig har vi ingen oversikt over om dette var et uhell, eller om gutten forsøkte å treffe. Etterforskningen vil forhåpentligvis gi svar på det, sier Skarnes.

Hunder fant kniven
Politiet kom til stedet kort tid etter meldingen, og ble vist til stedet der brødrene satt. De hadde ikke stukket fra stedet, men politiet fant i første rekke ikke gjenstanden som var kastet i ansiktet på gutten. Først etter en halvtimes tid ble det bekreftet at denne gjenstanden var en kniv av typen Mora.

Ved hjelp av hunder ble kniven snart funnet og tatt hånd om av politiet. Guttene ble pågrepet og kjørt til Majorstua politistasjon, der de vil avhøres utover dagen. De vil trolig siktes for legemsbeskadigelse eller -fornærmelse, avhengig av skadeomfang på offeret.

Les flere nyheter på iOslo.no

Reklame

Slik sparte Charlotte 15.000 kroner på billånet