Gå til sidens hovedinnhold

Kastet opp i retten

Stedatteren til den utukttiltalte presten kastet opp i retten da hun forsøkte å snakke om overgrepene.

HAMAR (Nettavisen): Sjokkhistoriene som den 24 år gamle prestedatteren har fortalt i tingretten, og til politiet, ble bare fortalt i broker og stykker i Eidsivating lagmannsrett tirsdag.

Fra tingretten: - Leste i bibelen og forgrep seg
Fra tingretten: - Presten kalte meg thaihore

Hele tirsdagen har jenta fortalt om oppveksten med stefaren som skal ha slått og forgrepet seg på henne. Hun har relativt greit fortalt om en streng oppvekst der mor var familiens overhode, og livet etter at hun flyttet ut av huset.

Presten måtte ut
Ved 14.20 tiden ønsket lagmann Bernt Krogh at kvinnen skulle begynne å snakke mer konkret om flere av overgrepene.

- Du må sende ut NN (stefaren) da. Jeg vet at han er der. Jeg blir skikkelig engstelig når han er i samme rom. Det er nok, sa kvinnen.

Etter at presten ble plassert på et annet rom, begynte hun så smått å fortelle om konkrete overgrepshistorier, men i motsetning til i tingretten, klarte hun ikke å fortelle sammenhengende om disse. Lagmannsretten fikk dermed bare presentert små bruddstykker av de grufulle historiene som er kjent fra tidligere.

- Jeg er veldig sliten og veldig redd for å si noe feil, sa kvinnen.

- Det gjør ikke noe om du husker feil. Det er ikke noen huskekonkurranse dette, sa aktor Myhre for å berolige kvinnen.

Broker av overgrep
Hun fortalte noe om det første fullbyrdede seksuelle overgrepet, som skjedde i en seng med gult sengetøy da hun var rundt 7 år. En annen gang ble hun bundet til senga i kjelleren. En tredje gang ble hun forgrepet på i badet på fullys dag.

- Det husker jeg veldig godt fordi det var lyst. Jeg måtte ligge på badegulvet da det var lyst, og da så jeg alt som skjedde, sa hun i retten.

Men hun klarte ikke å fortelle hvorfor hun hadde stått naken på badet midt på dagen.

Se innslag på TV 2 Sumo

Spydde
- Det står helt stille for meg, men jeg vet jeg har forklart meg om det, sa hun i retten. Både aktor Bodil Thorp Myhre og lagdommer Bernt Krogh forsøkte å få jenta til å gå i detalj om det som hadde skjedd på badet. Men istedenfor å svare, brakk 24-åringen seg i vitneboksen og kastet opp i en søppelbøtte.

- Hvordan føler du deg nå, ville Krogh vite

- Jeg har det helt forferdelig. Jeg sliter veldig nå jeg blir dårlig når jeg snakker om konkrete hendelser, sa hun.

Dermed ble konkrete spørsmål om overgrep droppet nok en gang, og utsatt til en annen dag. 24-åringen skal etter planen forklare seg i flere dager om de angivelige overgrepene.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen