Søndag ble de palestinske ungdommene Osaid Kaddous (17) og Mohammed Kaddous (16) gravlagt, etter at de lørdag ble skutt av israelske soldater ved landsbyen Iraq Burin ved Nablus på Vestbredden i Palestina, melder Reuters.

17-åringen ble skutt i hodet, 16-åringen i brystet. Sykehuset i Nablus har opplyst at de israelske styrkene benyttet skarp ammunisjon.

Den israelske hæren benekter at de har brukt noe annet enn gummikuler i forbindelse med det de omtaler som et «ulovlig opprør».

Kamp om kilde
Los Angeles Times skriver at det ukentlig har vært bråk mellom israelske bosettere og palestinere i Iraq Burin og at dette skyldes at palestinerne beskylder bosetterne for å nekte dem tilgang til en vannkilde.

Lørdagens sammenstøt skjedde mens FNs generalsekretær Ban Ki-moon besøkte Vestbredde.

- La det være klart: All bosettingsaktivitet er ulovlig i okkupert område og må stanses, sa Ki-moon.

To drept søndag
Også søndag ble to palestinere drept nær Nablus.

- To menn forsøkte å knivstikke en soldat på patrulje nær Nablus. Styrken åpnet ild og de er bekreftet døde, sa en talsmann for den israelske hæren.

Statsminister Benjamin Netanyahu, som skal til Washington mandag, sa søndag til sin regjering at han ikke vil stanse israelske bosettinger i og rundt Jerusalem.

- Vår Jerusalem-politikk er den samme som er fulgt av israelske regjeringer i 42 år og den er ikke endret. Slik vi ser saken er det å bygge i Jerusalem det samme som å bygge Tel Aviv, sa Netanyahu til sine regjeringskolleger søndag, ifølge Reuters.