Gå til sidens hovedinnhold

Katastrofalt kabeltyveri

Grådige tyver isolerer Vietnam fra omverden.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Vietnamesiske tjuvradder har stjålet 98 kilometer fiberoptisk kabel til telefon- og dtattrafikk. Kabelen er en del av den såkalte TVH-kabelen som forbinder Thailand, Vietnam og Hongkong med resten av verden, ifølge Thanh Nien News.

NA24 - din næringslivsavis

Kanskje ikke helt uten grunn har vietnamesiske nettbrukere siden mars klaget over dårlige forbindelser. Nå som årsaken er funnet ventes det at det vil ta 88 dager og koste rundt 2,6 millioner dollar å rydde opp etter tyvene.

Nettet forsvinner
Den amputerete ledningen står sammen med en annen rørledning for 82 prosent av all data som blir sendt til og fra Vietnam. De resterende prosentene står et satellitsystem og tre kabler langs land for.

Ifølge Thien Minh, visedirektør for det statlige post- og teleselskapet VNPT, sier at dersom deler av den andre undersjøiske kabelen også blir rappet vil nettet kollapse først.

- Må sjekke resten
- Det er ingen forsøk på å sikre seg at den resterende sjøkabelen er stjålet, sier en litt mer pessimistisk direktør for et datterselskap, ifølge Thanh Nien News.

Tross at tyvene har vist at de ikke skyr vannet skal selskaper fra ti land som Vietnam, USA, India, Filippinene, Indonesia, Thailand og Singapore installere en 20.000 kilometer kabel som skal forbinde sørøst-Asia med USA. Dette prosjektet vil koste 500 millioner dollar.

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua