Nordmannen noterte seg for en runde på 79 slag - ni over par - under Movistar Panama Championship på Nationwide Tour. Bjørnstads runde var så svak at han bare har tre spillere bak seg etter åpningsrunden.

Dermed kan han i praksis bare pakke sammen sakene sine og reise videre til neste turnering. For cuten kommer han ikke til å klare. Det må han overgå seg selv - og de andre.

Det er antakelig en god stund siden han gikk sine ni første hull stort dårligere enn torsdag. Han begynte med en bogey, fulgte opp med en dobbel en, før det ble nye bogeys på hull 5, 6, 8 og 9. Det tilsvarte 42 slag og sju over par på front nine.

På back nine begynte han ikke stort bedre. Det ble en dobbeltbogey umiddelbart på hull 10 og en ny bogey på hull 14, før han gikk tilbake til ni over par med rundens eneste birdie på hull 17, et par tre hull.

Bjørnstad sa i et intervju med Nettavisen i forrige uke at han har lagt den vonde fjorårssesongen bak seg, der han måtte ta en pause midtveis for å finne tilbake igjen til motivasjonen og gleden ved å spille golf. Det spørs om åpningsrunden i Movistar Panama Championship bidrar til å stimulere Bjørnstad til økt innsats, lyst og glede i forhold til det han driver med.

Amerikanske Jeff Klauk leder etter første dag etter en runde på seks slag under par.

Her kan du lese flere nyheter i vårt golfmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter fra Nettavisen sendt til deg på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.