Portsmouths 39 år gamle keeper David James regnes av mange som Englands beste keeper, og er trolig også den mannen som landslagstrener Fabio Capello aller helst vil se mellom de engelske stengene under verdensmesterskapet i Sør-Afrika kommende sommer.

Det kan bli vanskelig.

Må være frisk
James sliter med skulderen og trenger to dagers hvile etter hver eneste kamp, fortalte Capello til pressen etter Englands 0-1-tap mot Brasil i Qatar i helgen.

Sommerens operasjon har åpenbart ikke bedret situasjonen tilstrekkelig. James ble derfor ikke tatt ut til møtet med Brasil.

Capello valgte i stedet å bruke Ben Foster, Manchester Uniteds reservekeeper, i helgens landskamp.

- Enkelte spillere er svært viktige. Vi håper at de vil være friske når vi kommer til VM. Av og til kan en eller to spillere utgjøre en forskjell. Vi snakket med David James. Han trenger mer tid etter hver kamp og kan ikke trene på to dager etterpå. Vi foretrakk derfor at han ble hjemme, forklarte Capello ifølge The Independent.

Tredjevalg
Keeperplassen har vært et stort problem for Fabio Capello etter at han overtok jobben som landslagstrener for England. Robert Green har stått de fleste kampene, men Foster overtok plassen i den siste VM-kvalkampen mot Hviterussland fordi Green var suspendert.

Ben Fosters forrige kamp for Manchester United var ligacupkampen mot Barnsley 27. oktober. Han er nå bak både Edwin van der Sar og Tomasz Kuzcszak i klubblaget.

- Jeg er tredjevalg i Manchester United for øyeblikket og likevel spiller jeg for landet mitt. Det er en merkelig situasjon. Jeg får bare se hva som skjer, sa Foster.