Gå til sidens hovedinnhold

Keiko får steinrøys

En steinrøys laget av barn skal settes opp som minnesmerke der Keiko er gravlagt.

- Vi har invitert alle ungene i Halsa kommune til å ta med seg hver sin stein for å markere Keikos død, sier ordfører Margrete Seter i Halsa kommune i Møre og Romsdal til TV 2 Nettavisen.

Keiko ligger gravlagt i kommunen hennes, og derfor synes hun det er naturlig at dette markeres.

- På sikt kan unger og voksne komme og legge ned steiner, slik at det blir en steinrøys. Men vi starter med bygas skolebarn, med en markering 8. januar, forteller ordføreren.

- Ikke gravstein
Etter at Keiko døde for snart to uker siden, har det vært diskutert hvorvidt kjendishvalen skal få et minnesmerke reist etter seg. I forrige uke tok formannskapet i Halsa kommune sin avgjørelse.

- Vi syntes det blir feil å reise en stor bauta eller noe gravsteinlignende ved gravstedet. Det er ikke et menneske som ligger der, men et dyr. Derfor synes vi det passet å gjøre noe jordnært, uten en masse kostnader, pomp og prakt, sier Seter.

Info om livet
Det var stiftelsen Free Willy-Keiko Foundation som ønsket at Keiko skulle begraves på land, og ikke slepes ut på åpent hav for å senkes slik man vanligvis gjør med døde hvaler. For å unngå oppmerksomhet ble han gravlagt på natta.

Stiftelsen stiller seg nå positive til Halsa kommunes steinrøysplaner.

- Om det i tillegg vil bli satt opp en informasjonstavle på sikt, vil vi komme tilbake til. Der vil det i så fall bli informert om livet til Keiko, avslutter ordføreren.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis