Team CSC har i år som i fjor lagt sesongforberedelsene til Australia. Det byr på hakket mer eksotiske opplevelser enn hjemstedet Eresfjord kan by på.

- Det var faktisk en kenguru som hoppet rett over veien like foran meg under en av treningsøktene vi har hatt her nede, sier Kurt Asle Arvesen til Nettavisen.

- Det skjer jo ikke så veldig ofte for min del. Men for Stuart O’Grady og de andre australierne var det sikkert like vanlig som det er for meg å støte på et rådyr, humrer han.

Ligger etter
Med 32 grader og knusktørre landeveier blir også oppkjøringen til Tour Down Under ganske annerledes enn julefeiringa i Norge for 32-åringen.

- Jeg ligger nok litt etter nå, ettersom det finnes mange australiere, italienere og spanjoler som har hatt langt bedre treningsforhold enn meg. Erfaringsmessig utligner det seg relativt kjapt, sier Arvesen.

Han har holdt kroppen i form i løpet av høytiden ved hjelp av langrennsski, crossykkel og mountainbike.

O'Gradys bakgård
Nå er han midt i Stuart O’Gradys hjemby: Adelaide i Sør-Australia.

- Han har huset sitt tre kilometer fra hotellet vårt, men han er nødt til å bo med oss på grunn av dopingkontrollene.

- Kommer dere til å kjøre for ham på hjemmebane?

- Ja, det meste kommer nok til å dreie seg om Stuart her nede. Sykkelinteressen er relativt stor og så er han i god form allerede. Ettersom det er sommer her, har de australske syklistene vært i gang siden november, sier Arvesen.

Sterkt felt
Syvmannslaget til CSC skal igjennom seks etapper under Tour Down Under. Den første går natt til tirsdag, mens rittet avsluttes natt til søndag.

Ettersom rittet nå er oppgradert til Pro Tour-ritt, stiller en rekke sterke navn fra start. Deriblant alt som kan krype og gå av australske sykkelstjerner.

- Det er veldig mange gode syklister her, så jeg er nok ikke blant favorittene, sier Arvesen.

Han endte på 91. plass under Down Under-klassikeren søndag. Det var publikumsoppvarmingen før selve rittet.

PS! Også Thor Hushovd har hatt sine eksotiske treff langs landeveien: - Det morsomste var vel i Qatar, da hele feltet måtte bremse opp for en flokk med kameler. Men jeg har også møtt både rådyr og grevling, sier Hushovd til Nettavisen.