Gå til sidens hovedinnhold

-Kennedy drepte Marilyn Monroe

Et hemmelig FBI-dokument hevder at Bobby Kennedy skal ha drept Monroe.

I over fire tiår har ryktene om at sexsymbolet Marilyn Monroe ikke døde en naturlig død, florert verden over.

Nå hevder den australske forfatterinnen Philippe Mora at hun har funnet dokumentet som avslører at Kennedy drepte Monroe.

Den detaljerte tre-siders lange FBI-rapporten hevder at Kennedy både visste, og muligens deltok, i å planlegge Monroes antatte selvmord. Rapporten implikerer også at Hollywoodskuespiller Peter Lawford, Monroes psykolog og hennes ansatte, var deltakende i plottet.

Truet med selvmord
I følge rapporten skal den 36-årige skuespillerinnen, som tidligere mange ganger skal ha truet med selvmord for oppmerksomheten, med vilje ha blitt gitt alt hun trengte for å gjennomføre selvmordet den 4.august 1962.

I tillegg skal hun ikke ha fått hjelp da hun ba om det.

FBI-dokumentet, som ble funnet blant tusenvis av dokumenter som ble frigitt da USA innføret ny lov om innsynsrett i oktober, var titulert «ROBERT F KENNEDY», skriver smh.com.au.

Rapporten er utformet av en spesialagent som jobbet for Demokratenes guvernør i California, Pat Brown, og sendt videre til sjefen for FB I San Fransisvo, Curtis Lynum.

Rapporten ble begravd i arkivene i flere tiår som et klassifisert dokument. Også den nylig frigitte versjonen er sensurert.

Sexfester med Kennedy
Aldri tidligere har slike detaljer om hennes død vært nevnt i de tusener av artikler, bøker og dokumentarer som er laget om Marilyn.

I detalj brettes det ut aspekter ved Kennedys av og på-forhold med filmstjernen, inkludert sexfester og lesbisk kurtisering, så vell som skuespillerens følelsesmessige avgang fra 20th Century Fox og hvordan hun forsvant inn i depresjonen, skriver avisa.

Arrangert selvmord
Ifølge rapporten som omhandler stjernens død, dreier det seg om en konspirasjon der Monroe uvitende begikk selvmord med stoffet Seconal, et sovemiddel som brukes mot søvnløshet og angst.

Dokumentet oppgir ingen presis grunn til hvorfor hun skulle bli drept, men hinter om at det kan være sammenheng med hennes trusler om å gå offentlig ut om sin affære med Kennedy.

En annen konspirasjonsteori eksisterer også: "Peter Lawford ,( xxxx, sladdet i dokumentetet), visste etter opplysninger fra Marilyns venner at hun ofte forsøkte å ta livet av seg eller truet med det, og at hun var tilbøyelig til å forfalske et selvmordsforsøk for å få sympati.

” Lawford er rapportert for å ha gjort spesielle arrangementer med Marilyns psykolog, Dr Ralph Greenson fra Beverly Hills. Psykologen behandlet Marilyn for følelsesmessige problemer og ga henne resepten på sovemidlene. Under sitt siste besøk hos ham, skrev han ut Seconal-tabletter til henne, hele 60 av dem, som var et uvanlig stort antall siden han så henne så ofte. På dagen for hennes død¿.plasserte hennes hushjelp pillene på nattbordet. Det er rapporter at hushjelpen og Marilyns personlige sekretær og presseagent, Pat Newcomb, samarbeidet om selvmordsplanen.", står det i rapporten.

- Forsikret seg om Marilyns død
Rapporten forteller videre om denne dagen at Kennedy hadde sjekket ut av Beverly Holls Hotell og fløyet til San Franscisco, der han sjekket inn på St Charles Hotrel, eid av en venn.

” Robert Kennedy tok så en telefon fra St. Charles Hotell , San Franscisco til Peter Lawford for å høre om Marilyn ikke var død ennå.”

Lawford ringte, og snakket med Marilyn. ” Deretter sjekket han igjen senere for å være sikker på at hun ikke svarte på telefonen”. Dokumentet hevder også at Marilyns hushjelp, Eunice Murray, som hadde blitt ansatt via Dr Greenson, deretter ringte psykologen.

” Marilyn forventet å bli pumpet og få sympati for nok et selvmordsforsøk. Men isteden ble hun etterlatt for å dø", står det i rapporten"

Offisielt ble filmstjernen funnet av Murray tidlig 5. august, naken på sengen, liggende oppå telefonen. I dag er de som hevdes å være implisert i hennes død, også døde.

Falske lovnader
Rapporten fra FBI sier også at Kennedy hadde lovet Marilyn Monroe at han ville skille seg fra sin kone og gifte seg med henne istede, men skuespilleren innså etter hvert at det ikke var tilfelle. På dette tidspunkt hadde han også bedt Marilyn om ikke å bekymre seg over at 20th Century Fox hadde sagt opp kontrakten med henne –” han skulle ta hånd om alt”.

Da ingenting skjedde, ringte hun ham på jobb, og de hadde en krangel. Det var da Marilyn skal ha truet med å offentliggjøre forholdet.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis