Gå til sidens hovedinnhold

Kerry tar kritikk som kompliment

Republikanerne har begynt å hakke på John Kerry, som kjemper for å bli demokratenes presidentkandidat – Det viser at jeg er den sterkeste, sier Kerry.

John Kerry vant nominasjonsvalget i Iowa, og er soleklar favoritt foran tirsdagens primærvalg i New Hampshire. Det favorittstempelet vil ikke 60-åringen ha.

- Jeg avviser det, med hensikt, fordi jeg lå så langt etter for noen uker siden, og ting forandrer seg. Vi måtte kjempe oss tilbake i Iowa, og jeg kjemper fortsatt for hver eneste stemme jeg kan få her i New Hampshire, sier Kerry til CNN.

Jevnt race
Han sier også at en meningsmåling i Newsweek som viser at det ville blitt et svært jevnt race mellom ham og president George W. Bush dersom det var presidentvalg i dag, ikke må tas for høytidelig.

At republikanere nå også har begynt å kritisere ham for å være for liberal, ser han bare på som en ære.

- Det er moro. Jeg tar det som et kompliment at de angriper meg på den måten. Det beviser det jeg sier, at jeg er den sterkeste personen til å konfrontere Bush, ellers ville de ikke angripe meg så tidlig, sa Kerry til Fox News søndag.

Tallenes tale
Selv om han ikke ønsker å se på seg selv som favoritt, er det nettopp det han her. Den siste målingen fra USA Today og CNN viser at Kerry ligger an til å få 38 prosent av stemmene i New Hampshire, mens Howard Dean vil få 25 prosent. Joe Lieberman ligger på 12 prosent, mens Wesley Clark får en oppslutning på 10 prosent. John Edwards har ni prosent.

Denne målingen viser også tydelig at også demokratene ser på Kerry som den som kan utfordre Bush. På spørsmål om hvem av de demokratiske kandidatene som har den største sjansen til å slå Bush i høstens presidentvalg, svarer hele 56 prosent at de har mest tro på Kerry. 26 prosent tror på Dean, 18 på Edwards, 12 på Lieberman og åtte på Clark.

Onsdag, dagen etter valget i New Hampshire, møter du USA-ekspert Svein Melby på nett-treff i TV 2 Nettavisen.

Send inn spørsmål til Melby her.

Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren