Gå til sidens hovedinnhold

«Ketsjupeffekt» for Rosenborg

Islandske Breidablik ble lett match.

ROSENBORG -
BREIDABLIK 5-0:

Kvalifiseringsrundene i Champions League er på ingen måte noen glamorøs affære, men gevinsten for å komme seg helskinnet gjennom er meget stor.

Rosenborg var lenge et norsk flaggskip ute i europacupen, men det begynner å bli noen år siden et norsk lag yppet seg med de aller beste i det gjeveste selskap.

Trønderklubben kvalifiserte seg sist gang til gruppespillet i 2007/2008-sesongen og siden den gang har norsk fotball vært sultefôret på suksess i Europa.

- Har vært litt sløv
Onsdag kveld gjorde imidlertid Jan Jönssons menn den jobben de trengte å gjøre, da islandske Breidablik ble slått 5-0 på Lerkendal i 2. kvalikrunde.

- Dette var en bra gjennomført kamp, sett bort fra de første 20 minuttene. Etter hvert tar det seg opp, selv om vi også misser en del muligheter, sier Jan Jönsson til Viasat 4.

- Men det er deilig at vi utover i kampen får uttelling på sjansene. Vi holder også nullen og produserer mye foran mål, sier RBK-treneren.

En av dem som hadde en god dag på jobben, var Markus Henriksen. Unggutten har ikke helt klart å produsere den samme formen i år, som i fjor, men scoret ett mål onsdag.

- I fjor hadde jeg fått stilt inn skuddfoten bra, men i år har jeg vært litt sløv, så det var deilig at den kom i dag, sier Henriksen til Viasat 4.

- Vi scorer fem mål og det skal vi ta med oss videre, selv om heller ikke dette var noen fantastisk kamp. Men det ser bra ut, sier Rosenborg-spilleren.

RBK-kanonade
Gjestene fra Island virket friske de første minuttene og fikk tre cornere i løpet av seks minutter, uten at dette resulterte i noen farligheter.

Etter hvert som spillet satte seg tok i stedet trønderne mer og mer over og i siste halvdel av første omgang skapte vertene en rekke gode sjanser.

Etter 28 minutter var Morten Moldskred nære, da han kom til skudd fra litt spiss vinkel, men avslutningen fra spissen snek seg til side for målet.

Noen minutter senere var stjerneskuddet Jonas Svensson på farten. Innlegget fra Moldskred havnet hos kometen, men skuddet gikk rett på keeper.

Den kanskje største muligheten var det Markus Henriksen som fikk. Unggutten ble spilt helt fri av Rade Prica. Alene med keeper avsluttet imidlertid Henriksen svakt.

Etter en rekke misbrukte muligheter skulle det endelig lykkes for trønderne rett før pause.

Per Ciljan Skjelbred, som trolig forsvinner til tyske Hamburg om kort tid, fyrte løs fra rundt 16 meter og ballen snek seg ned i hjørnet bak Breidablik-keeper Ingvar Kale.

En fortjent ledelse for Rosenborg, som kunne gå til pausen ett mål foran gjestene fra sagaøya. Ledelsen burde likevel ha vært mye større, etter de første 45 minuttene.

Ketsjupeffekt
Den andre omgangen startet som den første ble avsluttet, med mål til hjemmelaget.

Markus Henriksen dro seg elegant nedover på høyresiden, før han slo inn foran mål. Der kom Mikael Dorsin gampende, kom først på ballen og headet inn 2-0 for trønderne.

Og RBK fortsatte å skape gode sjanser. Rade Prica fikk i løpet av kort tid tre muligheter til å øke ledelsen, men avslutningene til svensken holdt ikke helt mål.

Spissen skulle også til slutt få sitt mål, men før det satte Markus Henriksen inn 3-0. Unggutten forserte fram og klinket til med strak vrist. Ballen suste inn i nettet.

Like etter slo Mushaga Bakenga inn fra høyre. Inne i feltet ventet Rade Prica og endelig fikk svensken uttelling. Spissen brukte hodet, da han ordnet 4-0.

Og nå gjorde den berømte «ketsjupeffekten» virkelig en opptreden på Lerkendal. Fire minutter før slutt sørget innbytter Trond Olsen for at det hele endte med 5-0.

Flere mål ble det aldri, selv om Olsen var nær ved sitt andre, og dermed har trønderne et meget godt utgangspunkt før lagene møtes til returkamp på Island den 20. juli.

HTML EMBED
Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken