Den tyske midtbanespilleren Sami Khedira skadet seg under oppvarmingen før VM-finalen mot Argentina. Han ga selv beskjed om at han ikke kunne spille.

Khedira var opprinnelig i Tysklands startellever i søndagens finale, men mange fikk seg en overraskelse da det var Christoph Kramer som kom utpå banen til kampstart.

Real Madrid-spilleren fortalte mandag at han selv tok avgjørelsen om ikke å spille. Det var ifølge ham selv det hardeste han har gjort i sitt liv.

– Jeg kunne ha spilt ti minutter. Kanskje 15, men ikke lenger. Det var den hardeste beslutningen i mitt liv å fortelle treneren at jeg ikke kunne spille i det som var en mine største drømmer: VM-finalen, skrev Khedira på sin Facebook-side.

I ettertid er han veldig fornøyd med avgjørelsen han tok. Tyskland slo Argentina 1-0 og ble verdensmester.

– Det ville ikke gjort noen forskjell om jeg spilte ti minutter, noen måtte ha erstattet meg. Det var ekstremt tøft, men det var den beste avgjørelsen jeg kunne tatt for Tysklands seier. Jeg er takknemlig overfor hele laget som vant. Vi hadde en fantastisk dag, skriver Khedira.

Khedira ble søndag den tredje spiller som har vunnet mesterligaen og VM i samme år. De to andre er Christian Karembeu (1998) og Roberto Carlos (2002), som også spilte for Real Madrid. (©NTB)