Gå til sidens hovedinnhold

Kidnappere arrestert i Iran

En gruppe kidnappere som tok tre vestlige turister til fange i Iran tidlig i desember, er arrestert. Kidnapperne hevder de har forbindelser til terrornettverket al-Qaida.

To tyskere og en ire ble holdt fanget i tre uker før de ble sluppet fri søndag. Mennene som tok dem til fange, ble først antatt å være narkotikasmuglere. De krevde over 40 millioner kroner i løsepenger.

På en pressekonferanse etter løslatelsen fortalte imidlertid de tre turistene at kidnapperne hadde sagt de var medlemmer av den afghanske Taliban-bevegelsen, og at de hadde tilknytning til Osama bin Ladens terrornettverk al-Qaida.

–Kidnapperne blir tatt hånd om av innenriksdepartementet. Det er opp til dette departementet å skaffe til veie informasjonen som er nødvendig, sa en talsmann for det iranske utenriksdepartementet første nyttårsdag, ifølge NTB-AFP.

De tre turistene ble tatt til fange 2. desember mens de syklet på veien mellom Zahedan og den historiske byen Bam. De ble sluppet fri to dager etter jordskjelvet i Bam, hvor rundt 40.000 mennesker omkom i en av Irans verste naturkatastrofer noensinne.

Reklame

NÅ: Stort salg på sport og friluft