Gå til sidens hovedinnhold

Kidnapperne løslot Margaret (3)

Tre år gamle Margaret Hill er løslatt og gjenforent med sine foreldre i Nigeria.

Løslatelsen ble kunngjort sent søndag kveld av Emmanuel Okah som er talsmann for myndighetene i Nigeria.

TV 2 Sumo: Se web-tv her

Torsdag morgen ble den britiske jenta revet ut av en bil som sto fast i trafikken i Port Harcourt i Nigeria. Kidnapperne knuste et av bilens vinduer og dro jenta ut. Hun var på vei til barnehagen da bilen hun satt i, ble sittende fast i trafikken.

Margaret Hill er datteren til en britisk utvandrer som har slått seg ned i Port Harcourt, opplyser Ireju Barasua, en talskvinne for politiet i byen.

- Jeg er veldig, veldig glad, forteller jentas nigerianske mor, Oluchi Hill, på telefon til Reuters fra Port Harcourt.

Nyhetsbyråets journalist kunne høre 3-åringens latter i bakgrunnen under telefonsamtalen.

- Full av myggstikk
- Hun har det bra, men jeg vil gjerne ta henne til sykehus. Hun er full av myggstikk, fortsetter moren.

Malaria er vanlig i Niger-deltaets sumpområder.

Ifølge nigerianske myndigheter ble det ikke betalt løsepenger før jentas løslatelse. Moren fortalte fredag at kidnapperne ringte og forlangte penger. De skal også ha truet med å drepe 3-åringen.

Overleveringen av jenta skal ha funnet sted i byen Ogbakiri. Kidnapperne skal ha sluppet av jenta på et avtalt sted hvor sikkerhetsagenter hentet henne.

Sjelden barn kidnappes
Kidnappinger med krav om løsepenger er vanlig i Niger-deltaet, men det hører til blant sjeldenhetene at barn blir utsatt. Bortføringen av jentungen har opprørt befolkningen i landet.

Også militante grupper har fordømt kidnappingen, og hevder den undergraver kampen om lokal kontroll av oljeressursene i Afrikas mest folkerike land.

14 holdes fanget
Enkelte militante grupper har tatt gisler for å presse gjennom krav om økt lokal kontroll over oljen. De fleste kidnappingene er imidlertid gjennomført av kriminelle på jakt etter penger.

Niger-deltaet har verdens åttende største oljeindustri. Rundt 200 utlendinger er bortført siden starten av fjoråret, og minst 14 av disse holdes fortsatt fanget av ulike grupper.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem