Gå til sidens hovedinnhold

Killengreen under press

Politidirektør Ingelin Killengreen jobber på spreng med å presentere et svar på hvorfor politidistriktene ikke fikk mer enn to timer på å sjekke lista over savnede etter monsterbølgen.

- Vi vil legge fram en pressemelding i løpet av dagen, sier informasjonsrådgiver Lisbeth Fasting i Politidirektoratet (Pod) til TV 2 Nettavisen.

- Er det ikke mulig å få svar nå på hvorfor de lokale politidistriktene ikke fikk tid til å sjekke listene?

- Vi jobber med å få ut korrekt og gjennomtenkt informasjon. Det vil vi gjøre gjennom en pressemelding, sier Fasting som ikke kan si når pressemeldingen kommer.

- Ikke tid til å sjekke
Klokka 11.30 i går la Nye Kripos og Pod fram lista over 275 savnede fra Norge etter flodbølgekatastrofen i Asia. Kort tid etter var lista redusert med flere navn navn, takket være lokale mediers innsats. Litt over ett døgn senere er tallet 91 savnede.

Lokalt politi er oppbrakt over at de fikk lista like før den ble offentliggjort, og de derfor ikke fikk tid til å sjekke om den stemte.

Tidspresset står i sterkt kontrast til løftene som Killengren kom med på pressekonferansene om flomkatastrofen i helga. Da sa hun flere ganger klart at det ikke ville være aktuelt for politiet å gi ut listene før alle opplysninger var sjekket.

Justisdepartementet avviser press
Presset på Killengreen øker også fordi norske myndigheter mandag allerede hadde ventet mange dager med å offentliggjøre lista over mulige savnede. Da virker det merkelig at det mandag formiddag hastet slik at politiet ikke kunne bruke noen timer ekstra på å sjekke listene.

Senior informasjonsrådgiver Gunnar A. Johansen i Justisdepartementet avviser at det har vært press fra departementet om å legge fram listene.

- Det er politiet som må svare på spørsmål om hva som ble besluttet om når listene skulle legges ut, sier Johansen til TV 2 Nettavisen.

Killengreen skal delta på en pressekonfeanse i Oslo klokka 15.00 i dag om hjeleparbeidet etter flodbølgeflomkatastrofen.

TV 2 Nettavisen følger saken.

Reklame

Kurs: Slik handler du Bitcoin

Kommentarer til denne saken