Kim-André Sveum (23) risikerer fengsel at han på en fest natt til 7. desember i fjor kastet Plumbo i underbuksa til vennen Kim Erik Solberg.

Denne uken har de to vennene stått sammen i Gjøvik tingrett og fortalt retten om hva som skjedde på vennefesten.

- På boxershortsen

Under rettssaken har det kommet fram at Kim Erik Solberg sovnet på gulvet mens han ventet på skyss hjem etter festen.

Kim-André var vert for festen og ville gjerne vekke kompisen for å ha hans selskap en stund til.

Det var da han gjorde det skjebnesvangre.

- Jeg gikk en tur på badet, og ble oppmerksom på en boks med Plumbo. Jeg tok den med inn igjen på stua. Der åpnet jeg Kim Eriks buksesmekk og strødde pulveret på boxershortsen hans. Så helte jeg vann på, har 23-åringen fortalt i Gjøvik tingrett, ifølge Oppland Arbeiderblad.

- Kim Eriks reaksjon da han våknet, hadde jeg aldri forestilt meg, sa han i retten.

Hylte av smerte
Tingretten fikk høre at Kim Erik hylte av smerte og løp inn på et annet rom.

- Det brant og sved sinnssykt nede i buksa. Jeg prøvde å rive av meg klærne. Det gikk ikke, sa Kim Erik i simn forklaring.

– Ei jente kom til og fikk meg i dusjen. Det var et sjokk å se hvordan huden kokte og sprakk. Til slutt kunne jeg se inn i låret. Etter rundt tre kvarter i dusjen ble jeg kjørt til sykehuset i ambulanse. Der ble jeg igjen satt i dusjen. To timer senere ble jeg fraktet i ambulansehelikopter til Bergen og Haukeland Universitetssjukehus.

I legeerklæringen som har blitt lagt fram i retten står det at han mistet 70 prosent av huden på testiklene og en tredel av huden på undersiden av penis.

- Ment som en morsomhet
Kim-André Sveum erkjente torsdag straffskyld, men han har hevdet at han ikke mente å skade kompisen.

- Det var ment som en morsomhet, sa han i sin forklaring.

Kim Erik Solberg er ikke helt sikker på det. Han lurer fortsatt på hvorfor kameraten tømte Plumbo-cocktailen i buksa hans.

– Kompiser gjør bare ikke slik. Jeg vet ikke om det var ment som en morsomhet. Uansett kommer jeg ikke til å tilgi ham for denne hendelsen, men det heter at tiden leger alle sår. Gjøvik er ikke større by enn at jeg sikkert kommer til å treffe ham flere ganger. Og man skal aldri si aldri, med tid og stunder kan vi kanskje bli venner igjen, sier han til Oppland Arbeiderblad

- Fengsel i ett år og tre måneder
Fredag ble rettssaken avsluttet.

Da la aktor i saken ned påstand om fengsel i ett år og tre måneder for Kim-André Sveum, skriver oa.no.