Nord-Koreas leder Kim Jong-il skal ha fått et slag nummer to i slutten av oktober. Informasjonen om lederens helse er det USA som sitter på denne gangen, melder Reuters.

Snakker dårlig
Tidligere har etterretning fra USA og Sør-Korea opplyst at lederen for det kommunistiske landet fikk et slag i august. Dette skal være grunnen til at Kim Jong-Il ikke dukket opp da landet markerte sitt 60-årsjubileum 9. september i år.

LES OGSÅ: Er Kim Jong-il død?

Slag nummer to skal ha redusert 66-åringens helse ytterligere. Ifølge den japanske TV-stasjonen TBS har Kim problemer med å snakke, og deres kilder hevder han i tillegg har problemer med å bevege venstre hånd og det venstre beinet.

Spekulasjonene rundt lederens helse reiser også spørsmål om hvem som nå tar beslutningene vedrørende landets atomvåpenprogram.

Udaterte bilder
Fotografier av Kim Jong-il på offentlige oppdrag har ikke beroliget verden nevneverdig. Analyser viser at bildene kan være manipulerte.

Nordkoreanske myndigheter offentliggjorde torsdag et bilde av Kim Jong-il sammen med en mengde soldater. Dette for å undergrave spekulasjonene om statslederens sviktende helse eller død.

Dette spesielle bildet oppnådde motsatt effekt. Ved nærmere ettersyn viser det seg at skyggen til statslederen er loddrett, mens skyggene til soldatene er diagonale.

Les også:Hva er galt med dette bildet?