Gå til sidens hovedinnhold

Kina: Myndighetene vil ikke se homofile forhold på TV

Kina treffer tiltak mot «umoral» på TV.

Det er ikke lenger tillatt å skildre homoseksuelle forhold i kinesisk TV-drama, fastslår statlige myndigheter i nye forskrifter.

Det melder Hong Kong Free Press. De nye reglene legger også strenge begrensninger på skildring av ekteskapelige sidesprang og overnaturlige ting.

Les også: IS kastet gutt fra tak fordi han var homofil

Sjefen for Kinas medietilsyn, Li Jingsheng, kommenterte sist uke de nye reglene overfor BBC og varslet at myndighetene vil følge mer med på innholdet i kinesiske dramaserier.

De nye reguleringene lister i detalj opp hva som blir forbudt, for eksempel vil man ikke tillate skildringer av overtro og heller ikke politimetoder.

Når det gjelder seksuelle temaer, forbyr myndighetene "unormale seksuelle forhold og oppførsel". Det rammer blant annet homoseksualitet.

De nye forskriftene kommer mens diskusjonen går høyt etter at en populær nettserie, "Addicted Heroin" - der kjærligheten mellom to unge menn står sentralt - ble stanset på kinesiske strømmetjenester. Nå er det bare mulig å følge serien på YouTube, som er forbudt i Kina, melder britiske The Independent.

Kommentarer til denne saken