Ifølge Fan Jianping, sjeføkonom ved det statliga informasjonssenteret, kan Kinas økonomi komme til å vokse med 9,5 prosent i 2010, skriver di.se

Nye beregninger viser at Kina allerede om ti år vil ta igjen USA og bli verdens største økonomi. Idag er USAs BNP dobbelt så stort som det kinesiske, og basert på dette så har man trodd at tronskiftet har ligget 20 - 30 år frem i tid.

Handelsbankens prognoser sier at Kinas økonomi vil være større enn den amerikanske økonomien allerede i 2021. En av de viktigst faktorene for det er at Kinas økonomi vokser med mellom 9- og 12 prosent i året.

Fra september til oktober gjorde Kinas PMI (Innkjøpssjefindeks red. anm.) et hopp fra 53,8 til 54,7. Markedet hadde ikke ventet se noen endring på denne indeksen.

Ifølge analytiker Knut Anton Mork i Handelsbanken Capital Markets, hadde de sett for seg en nedgang i dette tallet grunnet den sviktende tilgangen på arbeidskraftressurser i landet. Han forutser også et eller flere rentehopp i Kina før jul som mottiltak til økonomien som er i ferd med å overopphetes.

USAs BNP tall ligger helt som ventet og på årlig basis an til en oppskriftsmessig vekst på to prosent i 2010.

Les flere saker på NA24