Lillestrøm har bestemt seg for å utestenge alle supportere tilknyttet visse grupperinger i supportermassen sin. Det betyr at alle i de grupperingene - uansett om de har laget bråk eller ikke - nektes adgang på kampen mot Vålerenga til helga. Og kanskje også i flere kamper. Foreløpig er utestengelsen på ubestemt tid.

I protest har Kanari-fansen lagt ned all aktivitet i sin supporterklubb. Nå mottar de støtte - og det fra Oslo Vest. På Lyn-fansens hjemmeside har tidligere leder Magnus Wattne lagt ut et innlegg hvor han går kraftig ut mot Lillestrøms reaksjon mot egne fans. Innlegget får full støtte fra Lyn-fansens nåværende styre.

Les innlegget her.

- Nærmere Beijing enn Oslo
«Tryggere å være Lommemann enn LSK-supporter» er tittelen på innlegget.

Videre heter det:

«Jeg får ta et lite forbehold. Det er at disse rundt 100 supporterne har fått grundige, individuelle vurdering av sine saker. Om det er innrømmet eller utover rimelig tvil bevist grove eller gjentatte lovbrudd for hver og én av dem, så kan man forstå den ekstreme reaksjonen. Om så ikke er tilfelle, må man regne med at en hel haug uskyldige fans er i ferd med å bøte for et system, som nok er nærmere Beijing enn Oslo i sin tankegang. Da har vondt blitt verre.»

Han ønsker Kanari-fansen lykke til i kampen for at de spilleregler som gjelder i samfunnet for øvrig - også skal gjelde for fotballsupportere.

- Klappjakt
Bastionen stiller seg bak innlegget.

- Vi følger selvsagt med på hva som skjer i Lillestrøm, og selv i supporterklubber bør vanlig rettssikkerhet gjelde. Man er uskyldig til det motsatte er bevisst. Her virker det som om LSK driver en klappjakt, og stenger ute alle. Styret i Bastionen støtter dem dermed fullt ut, og vi hadde også reagert på samme måte. Vi hadde også lagt ned all aktivitet. Vi som supporterklubb ønsker ikke å bli tråkket på. Da ønsker vi heller ikke at andre supporterklubber blir tråkket, sier talsmann Carl Nicolaysen til Nettavisen.

Og legger til:

- Det som skjedde på Nadderud var beklagelig. Det var enkelte idioter der, men hundre stykker? Så mange var det ikke. Man kan ikke ta seg den frihet å utestenge folk bare fordi de har en tilknytning til noen som bråker.