Gå til sidens hovedinnhold

King usikker på om han kan stole på Blackburn

Joshua King trener med Vålerenga for å holde formen god frem til landskampene.

VALLE/OSLO (Nettavisen): Joshua King har avsluttet sesongen med Blackburn, og har akkurat kommet tilbake fra ferie i Dubai.

Nå er han på plass i Oslo, og under oppholdet i hovedstaden trener han med Vålerenga for å holde formen god frem mot landskampene i juni.

Ikke kampklar
- Vi slutta tidlig i Blackburn i år, nesten en måned før landslagssamling, så jeg må holde det gående, sier King til Nettavisens fotballprogram, Tippemagasinet.

Han mener det er bra nivå på treningene til Vålerenga, og føler det er godt nok til at han klarer å holde nivået og tempoet oppe frem mot landskampene.

- Er du i matchvekt?

- Jeg blir i matchvekt til landskampen, men om jeg kunne startet i morgen - det kunne jeg ikke, forteller King.

Han mener det er mange gode spillere å trene med i Vålerenga, og han trekker spesielt frem Ghyas Zahid, som han mener er «virkelig bra».

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal er selvsagt glad for å ha en spiller som King på treningsfeltet, og han er sikker på at Vålerenga-spillerne kan lære mye av utenlandsprofilen.

- I alle fall de som spiller i posisjonene han spiller i. Vi kan alltid lære av proffene, sier Rekdal til Nettavisens fotballprogram, Tippemagasinet.

- Hvor lenge får du ha ham her?

- Han har spurt om å få være med å trene, og han har vært her før. Han bidrar på feltet og hjelper spillerne våre med gode tips og sånne ting. Da er det hyggelig å ha en fin gutt her, forteller han.

(Saken fortsetter under bildet)

Stoler ikke på Blackburn
King er på utgående kontrakt i Blackburn. Fra første juli er han klubbløs, men han har mottatt et kontraktstilbud fra den engelske klubben.

- Jeg bruker tiden på å tenke og ser hva som skjer. Jeg stresser ikke med klubbvalg nå, jeg har vært i Blackburn i to og et halvt år og har ikke fått det som jeg ville, forklarer King.

Han er ikke fornøyd med spilletiden han har fått i Championship-klubben.

- Jeg har spilt lite og det sier de at skal endre seg, at jeg skal brukes som hovedspiss neste sesong hvis jeg blir, men jeg trenger tid til å tenke på det fordi det blir en viktig avgjørelse i karrieren min.

- Stoler du ikke på det de sier?

- Det er vanskelig å stole på dem når du har blitt behandlet som du har, da. Jeg kom tilbake i fjor og var best i pre-season og ble dumpa fordi en som ikke hadde spilt en eneste kamp i pre-season skulle spille.

- Det er vanskelig å høre på folk, jeg stoler ikke på så veldig mange, for å være ærlig. Men det er ikke utelukket at jeg blir i Blackburn - nå gjelder det å veie valgene mine og se hva som er best for karrieren min, forteller han.

(Saken fortsetter under bildet)

Interesse fra flere land
For en liten tid tilbake verserte det rykter om at King hadde skrevet under på en ny avtale med klubben. Noen hadde også lagt ut et bilde av King som skulle bevise det hele. Det fikk King til å rase.

- Jeg hørte noen hadde «fotoshoppet» et bilde av meg med Blackburn der det så ut som jeg hadde skrevet ny kontrakt, men det er ikke sant. Hadde jeg gjort det skulle dere fått vite det. Men jeg har fått et tilbud fra Blackburn, i tillegg til at en del klubber er interesserte, forteller King.

Han ønsker ikke kommentere hvilke klubber det dreier seg om, men forteller at det er klubber i Tyskland, England, Skottland og Østerrike.

Han innrømmer også at han ville valgt en Premier League-klubb, dersom han må velge mellom et lag på det nivået eller i Championship.

- Så du har tilbud fra Premier League-klubb?

- Det sa jeg ikke.

- Er det interesse?

- Kan godt hende, jeg sa England og ikke Premier League.

King forteller at han ikke har fått noen tidsfrist fra Blackburn på når han må svare på kontraktstilbudet han har mottatt, og han forklarer at en avgjørelse kan komme «i morgen eller om en uke».

Rekdal skulle gjerne ønsket King i Vålerenga-drakt, men det blir nok med drømmen.

- Ja, jeg tror ikke vi har økonomi til å tilby ham noe som han forventer, det har vi ikke, sier han lattermildt.

- Jeg tror nok de som lever i utlandet ligger ganske mange nivåer over Tippeliga-lønn, og vi har ingen illusjoner om å få ham hit.

Scoret tre - skadet seg i neste kamp
Han tror ikke manglende spilletid utelukkende skyldes skadeproblemene han har hatt under tiden i klubben.

Etter å ha scoret hat trick i ligacupen ønsket Blackburn-manager Gary Bowyer å benke ham.

- Han prøvde å benke meg i kampen etter at jeg scoret tre, men det sier seg selv at jeg sa til ham «du kan ikke bruke meg på benken nå», og da spilte jeg mot Cardiff i kampen etter.

I den påfølgende kampen mot Norwich forklarer King at det røk i hamstringen, og dermed måtte han finne seg i en lang skadeperiode på tribunen.

Nå har han vært tilbake i trening en stund, noe som er godt nytt for Per-Mathias Høgmo og det norske landslaget.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken