Gå til sidens hovedinnhold

Kippe kan vrakes som LSK-kaptein

Men forsvarskjempen regner med at han får fortsette.

LILLESTRØM (Nettavisen): Frode Kippe har vært Lillestrøm-kaptein siden 2005-sesongen. Nå kan Kippe miste den ærefulle jobben.

Den nye LSK-treneren har nemlig ikke bestemt seg for hvem han ønsker som kaptein i kommende sesong.

- Jeg holder fortsatt på å gjøre meg kjent med spillerne, og har ikke tatt noen valg om verken posisjoner eller roller i laget, sier Magnus Haglund til Nettavisen.

- Du kommer til å bruke tid før du bestemmer hvem som blir kaptein?

- Ja, det hadde vært uklokt å ikke gjøre det, sier Haglund etter at han nettopp har gjennomført sin første trening i LSK-hallen.

Klare krav
Den svenske LSK-treneren kommer til å bruke tiden fremover til å bli kjent med sitt nye lag. Han er klar på hva ser etter når han skal velge LSK-kaptein for kommende sesong.

- En kaptein bør ha sterk tilknytning til klubben, det er viktig i mine øyne. Han må også være en spiller som kan få med seg de andre spillerne, og få de til å gjøre riktige valg på banen, påpeker Haglund.

Det er ingen hemmelighet at LSK-fansen har diskutert om Kippe er rett mann til å være kaptein for Åråsen-klubben. Fansen er delt, og noen mener han ikke prater nok til å være kaptein, andre mener han er en naturlig kaptein i form av spillestil.

- Regner med å fortsette
Frode Kippe hadde ikke snakket med Haglund om kapteinsrollen da Nettavisen var i kontakt med ham tirsdag.

- Vi har ikke snakket om det, og det får jeg ta når det kommer. Jeg har ikke brukt noe energi på dette, og regner med å fortsette som kaptein, sier Kippe til Nettavisen tirsdag formiddag.

- Hvordan reagerer du om du ikke får fortsette?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere, det blir bare synsing, sier Kippe.

- Mener du at du har vært en god kaptein?

- Det får andre bedømme, men jeg føler at jeg har bidratt i kapteinsrollen, både på og utenfor banen, sier forsvarskjempen.

Må godta Haglunds valg
Kanarifansens talsmann, Morten Galåsen, har full tillit til Haglunds dømmekraft når det kommer til valg av kaptein.

- Kippe har vært en glimrende kaptein, en man virkelig kan gå i krigen med. Det ville vært rart å se ham uten bindet. Men dersom treneren ser et kapteinsemne som passer hans idéer bedre, må både Frode og vi godta det. Det viktigste er at forandringene gagner klubben, sier Galåsen til Nettavisen.

- Er det andre spillere du ser som klare kapteinsemner?

- Av de gamle, er Frode kapteinen med stor k. Ingen tvil om det. Når det gjelder de nye spillerne, er det for tidlig å si, avslutter Galåsen.

Kommentarer til denne saken